Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Notícies del SAMLM / Anar a marc a través del SAMLM

Anar a marc a través del SAMLM

A Lloret i a altres poblacions de la costa "anar a marc" o "tirar-se a marc" vol dir: anar a banyar, prendre un bany, refrescar-se a la platja,...


Per tal de reivindicar aquesta denominació local, que va aparèixer amb l’arribada dels primers estiuejants, des del SAMLM hem creat una nova secció pels divendres dels mesos de juliol i agost. 

anaramarc01

anaramarc02

A finals del segle XIX i principis del XX començaren a arribar a la nostra vila gent forastera que procedia de Barcelona i de diverses poblacions de l’interior perquè se’ls recomanava banys de mar per a poder millorar els problemes respiratoris, dermatològics... Fou així com a les nostres platges sorgiren els primers banys : uns establiments que estaven situats arran de platja i que oferien un espai per canviar-se i descansar. Posteriorment van aparèixer els toldos: unes estructures de fusta que permetien refugiar-se del sol i estar fresquets a prop de la platja. Totes aquestes iniciatives comportaren, amb el temps, el desenvolupament de la principal activitat econòmica de Lloret: el turisme.

anaramarc03

Ens acompanyeu en aquesta capbussada?

Accedeix al cercador d'imatges del SAMLM clicant el segúent enllaç: cercador d'imatges