Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

L’escrivà del segle XXI

Amb motiu de la pandèmia que pateix el nostre país per la propagació del Coronavirus, i aprofitant que la major part de la ciutadania està confinada a casa seva, us proposem un projecte de treball col·laboratiu del tipus crowdsourcing, que es basa en la complicitat ciutadana. Per tal de tirar endavant el projecte hem estudiat les experiències dutes a terme per part del Centre de Recursos per a l'Aprentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona, i de l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. 

A través d’aquest projecte, que hem batejat amb el nom L’escrivà del segle XXI, els participants podeu assumir la transcripció d’una sessió de les diverses actes que consten en els llibres del Ple de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Les vostres transcripcions s’incorporaran al cercador de l’arxiu en línia i, d’aquesta manera, gràcies a la vostra col·laboració, es facilitarà la cerca d’informació sobre dades, fets, noms i esdeveniments que apareixen recollits en els llibres d’actes; i també ens ajudareu a difondre el patrimoni documental lloretenc.

Al resultat de la cerca, en primer lloc apareixerà el document transcrit, i per visualitzar l’original, podreu fer-ho clicant les fletxes de la part superior dreta.

Per tal de treballar amb certa homogeneïtat i amb els mateixos criteris, us facilitem dues eines: la normativa de la transcripció, i les preguntes més freqüents (PMF), on trobareu respostes per alguns dels dubtes que pugueu plantejar.

Per a la transcripció d’aquestes textos s’utilitzen els criteris d’edició actualitzada, destinats a l’àmbit divulgatiu. En aquest cas, les modificacions no només són ortogràfiques, sinó que també es fa alguna modificació lèxica, gramatical o sintàctica per tal que els investigadors puguin localitzar la informació amb certa facilitat.

Però també ens podeu enviar les vostres preguntes a l’adreça arxiu@lloret.cat

EXXI_ActaPle18301231EXXI_ActaPle18680218EXXI_ActaPle19181010

Accediu a les Actes del Ple disponibles per a ser transcrites

Actes del Ple: 1708 / 1808 - Nivell de dificultat de transcripció: ALT 

Actes del Ple: 1830 - 1839 - Nivell de dificultat de transcripció: MIG

Actes del Ple: 1900 - 1909 - Nivell de dificultat de transcripció: BAIX 

Eines de treball per a realitzar les transcripcions

Preguntes més freqüents 

Criteris de transcripció 

Enllaços de la documentació en línea del SAMLM

Accediu a l'Arxiu en línea 

Accediu al dipòsit virutal 

arxivat sota: , , ,