Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

La mirada ampliada

El SAMLM custodia un fons remarcable d’imatges en plaques de vidre que es remunten a finals del segle XIX. En moltes d’elles hi podem veure esdeveniments propis de les tradicions lloretenques, però a vegades, les imatges amaguen detalls sorprenents.

Petits detalls que hem pogut descobrir gràcies a les digitalitzacions que es fan actualment a alta resolució i què a simple vista, no podríem percebre. A través de la digitalització que s’ha fet dels milers de plaques de vidre, podem copsar molts detalls que passen absolutament desapercebuts amb una visió general de la fotografia: els pentinats, els brodats dels vestits, les sabates, els petits objectes, els botons de les jaquetes...

En aquest apartat trobareu petits relats que son el resultat d’un acurat anàlisi de les imatges durant el procés de digitalització i descripció.

Durant els mesos d’abril i maig de l’any 2020, en ple confinament a causa de la pandèmia de la COVID-19, des del SAMLM vàrem voler potenciar la funció social dels arxius i vam promoure la difusió de missatges i fotografies a través de les xarxes social amb la finalitat de fer més passadora aquella difícil situació. En aquesta proposta es tractava de captar l’atenció dels nostres seguidors a través de l’observació de petits detalls que es poden apreciar a les fotografies antigues dels nostres fons.

Durant aquells mesos vàrem presentar tres publicacions:

Atesa la bona acollida dels usuaris, procurarem ampliar aquest tipus de publicacions.