Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / La Funció social del SAMLM / Interseccionalitat i arxius. Un programa quatre projectes

Interseccionalitat i arxius. Un programa quatre projectes

La interseccionalitat es pot definir com “una perspectiva que ens permet veure com les diverses formes de discriminació no es poden considerar per separat, sinó que cal entendre-les en relació”. La interseccionalitat estudia de forma encavalcada les diferents identitats socials i els seus respectius sistemes d’opressió, dominació o discriminació. 

LOGO_INTERSECCIONALITAT

La interseccionalitat manté que les conceptualitzacions clàssiques d'opressió en la societat no actuen de manera independent, sinó que aquestes formes d'exclusió estan interrelacionades, i en certs contextos socials creen un sistema d'opressió que reflecteix la intersecció de múltiples formes de discriminació.

Els àmbits del projecte

Els arxius tenim el compromís social de conservar una memòria plural i d’assegurar la custòdia de fons documentals que siguin representatius de les activitats impulsades per tots els col·lectius. És per això que hem impulsat el programa “Interseccionalitat i arxius” que girarà al voltant de quatre projectes principals. Cliqueu a la imatge per accedir al contingut:

Les claus del projecte 

Com es desenvolupa el concepte d'interseccionalitat. Sota quines premises afecta a l'arxiu i quins objectius volem assolir al desenvolupar aquest projecte. 

  1. Descripció i contextualització del programa
  2. Interseccionalitat i arxius
  3. Objectius del programa