Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Difusió i Publicacions / Consell Assessor de Publicacions de l’Ajuntament de Lloret de Mar

Consell Assessor de Publicacions de l’Ajuntament de Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret de Mar fa anys que es va posar com a un dels seus objectius promoure la recerca i la difusió de la cultura de la nostra vila i, entre d’altres mitjans, ho va fer amb la publicació de llibres de temàtica lloretenca i relatius a diversos camps d’estudi. L’any 1990 va aparèixer, sota el guiatge i impuls d’en Joan Domènech, el primer número d’una nova col·lecció de llibres municipals anomenada Es Frares, el primer volum de la qual es va dedicar al cementiri modernista de Lloret. Més endavant el Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar (SAMLM) va assumir la gestió de la col·lecció Es Frares que, amb els anys, s’ha convertit en una referència pel que fa les publicacions culturals.

El 1998 va aparèixer el primer número de la revista Sesmond, publicació del SAMLM de periodicitat anual en la qual, a més de donar a conèixer les activitats d’aquest servei i els fons documentals que s’hi conserva, s’hi publiquen articles i estudis de curta extensió sobre diversos aspectes de la història i la cultura de Lloret de Mar. 

El 2017 el SAMLM va impulsar la creació d’una nova col·lecció de publicacions municipals, Sa Caravera, la qual es va enfocar a l’edició de biografies, memòries i estudis més breus.

Fa uns quants anys un petit grup de persones relacionades amb la cultura de Lloret de Mar van començar a assessorar desinteressadament el SAMLM pel que fa les publicacions municipals: el recordat Agustí M. Vilà, en Joan Domènech, la Maria Assumpció Comas i en Jordi Soliguer.

Per tot plegat, per la dimensió que amb els anys han anat adquirint les publicacions municipals, quantitativament i qualitativa, es va considerar escaient de crear un òrgan municipal que valori la forma i el contingut de les propostes de noves publicacions que arriben a l’Ajuntament. És per això que el Ple de l’Ajuntament, en sessió ordinària celebrada el dia 2 de maig de 2018, va aprovar la creació de l’òrgan municipal de participació sectorial “Consell Assessor de Publicacions”, així com les seves normes reguladores. 

A partir d’aquest acord, el SAMLM va demanar a les entitats de la nostra vilarelacionades amb el món de la cultura i de les publicacions d’àmbit local que proposessin una sèrie de candidats per esdevenir els membres del Consell Assessor de Publicacions de l’Ajuntament de Lloret. Es va fer una votació per elegir d’entre els candidats els que serien els tres membres del consell assessor. Els nous membres elegits van ser en Joan Domènech, la Conxita Romaní i l’Ignasi Riera, els quals són els actuals components del consell. També formen part del consell els regidors Ana M. Garcia-Castany i Cristian Rodríguez, el cap del SAMLM, Joaquim Daban, i en Fèlix Rabassa, membre del personal del SAMLM.

Les funcions del Consell Assessor de Publicacions són valorar el rigor i el contingut de les obres que es vulguin publicar i assessorar l’equip de govern pel que fa les propostes d’edició, que estableixi criteris de prioritats i que proposi línies d’actuació entre els diferents departaments municipals i amb les associacions locals i les altres administracions. 

Membres del Consell Assessor de Publicacions.

Nomenament: Junta de Govern Local del 5 d’abril de 2019

  • Joan Domènech, en representació de l’entitat: Club Marina Casinet
  • Conxita Romaní, en representació de l’entitat: Fundació Sant Romà
  • Ignasi Riera, en representació de l’entitat: Confraria de Sant Elm
  • Cristian Fernandez, regidor de cultura
  • Ana Garcia-Castany, regidora del Servei d’Arxiu Municipal
  • Joaquim Daban, cap del Servei d’Arxiu Municipal
  • Fèlix Rabassa, personal del Servei d’Arxiu Municipal

 

Consulteu les normes reguladores del Consell Assessor de Publicacions: aquí.

per a posar-vos en contacte amb el Consell Assessor de Publicacions de l’Ajuntament de Lloret de Mar, podeu enviar un correu electrònic a