Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Notícies del SAMLM / Ingrés del Fons Jesús Pau i Soler

Ingrés del Fons Jesús Pau i Soler

Coincidint amb l'inici del curs escolar 2017-2018, us volem donar al conèixer un dels darrers ingressos que ha rebut aquest Servei d'Arxiu Municipal. Es tracta d'una segona entrega del Fons 602 Jesús Pau i Soler, que s'ha dut a terme aquest mes d'agost per part dels germans Pau - Corominas. La primera cessió la va realitzar el mateix senyor Jesús Pau el maig de l’any 1996.
Ingrés del Fons Jesús Pau i Soler

Recull de documentació del Fons Jesús Pau i SolerAvui comença un nou curs escolar. Milers d'alumnes, professors i personal no docent es retrobaran a llars d'infants, escoles i instituts després del període de vacances d'estiu. 

Aprofitant aquesta circumstància us volem donar al conèixer un dels darrers ingressos que ha rebut aquest Servei d'Arxiu Municipal. Es tracta d'una segona entrega del Fons 602 Jesús Pau i Soler, que s'ha dut a terme aquest mes d'agost per part dels germans Pau - Corominas. La primera cessió la va realitzar el mateix senyor Jesús Pau el maig de l’any 1996.

El Fons Jesús Pau i Soler està format per diversa documentació relacionada amb l'ensenyament i la docència, i abraça un període cronològic que va de 1945 a 1995. En aquest fons destaquen els "Quaderns de Rotació" que havien de presentar els mestres a la inspecció provincial. A partir d'aquests quaderns podem veure la progressió acadèmica de més de 400 alumnes a través d'exàmens, dictats, exercicis, proves de càlcul, de dibuix... i també l'evolució de les tècniques pedagògiques que hi hagué en el transcurs d’aquests anys: l'anul·lació de l'assignatura "Formación del Espíritu Nacional", les primeres nocions sobre democràcia, la introducció del català, ...

Jesús Pau i Soler va néixer a Banyoles l’any 1921. Després d’exercir de mestre a diferents poblacions, va arribar a Lloret a l’any 1965, on va portar a terme la seva vocació durant gairebé vint anys.

A Lloret era conegut com el Senyor Pau o el Mestre Pau, va ser director de l’escola pública lloretenca “Esteve Carles” i fou l’encarregat de posar en marxa, a l’any 1976, el centre escolar “Pere Torrent”.

Mestre actiu i enèrgic, calculava que al llarg de la seva etapa de mestre havien passat per les seves mans uns dos mil cinc-cents alumnes.

Accés a la Nodac del Fons 602 Jesús Pau i Soler