Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / 40 Anys de la represa de la Festa de Sant Romà. 40 anys de pregons de Sant Romà.

40 Anys de la represa de la Festa de Sant Romà. 40 anys de pregons de Sant Romà.

El Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar, s’afegeix a les propostes de celebració de les Festes de Sant Romà amb el recull dels pregons pronunciats amb motiu de la Festa Major.
40 Anys de la represa de la Festa de Sant Romà. 40 anys de pregons de Sant Romà.

Sant RomàFa quaranta anys, seguint l’estela de represa institucional, social i cultural del nostre país, es pronuncià el primer pregó de les festes de Sant Romà. Aquest pregó entès com a crida o discurs literari que hom pronuncia en públic en ocasió d'una festivitat, a la nostra vila es va anomenar “Paraules d’exaltació, de la història i els valors de Lloret de Mar”.

El primer pregó va ser pronunciat el 17 de novembre de 1977 a la Sala d'Actes de l'Ajuntament, i va anar a càrrec del periodista, recentment traspassat, Narcís-Jordi Aragó. En aquella ocasió el pregoner va repassar la història de Lloret i va explicar les seves vivències personals relacionades amb les estades que va fer a casa d’un oncle seu a Lloret.

Des d’aquest SAMLM hem procurat recollir diferents tipologies documentals que estiguin vinculades amb els quaranta pregons que s’han pronunciat a la nostra població: el text del pregó, les fotografies, les gravacions sonores, la gravació audiovisual...

Com va dir Germinal Ros en el pregó de 1993: “En el llistat dels pregoners hi trobareu noms de personalitats eminents per les quals Lloret és quelcom més que el paisatge, el mar o la platja i que tenen alguna identificació amb el poble”.

Ho posem tot a la vostra disposició “Pregons i pregoners de Sant Romà”.

Que tingueu molt bones festes de Sant Romà.