Ves al contingut. | Salta a la navegació

Educació

Sou a: Inici / Seccions / Educació / Cicles Formatius / Institut Ramon Coll i Rodés

Institut Ramon Coll i Rodés

Cicles formatius de grau superior

CFGS de Tècnic superior en gestió d'allotjaments turístics DUAL 

https://agora.xtec.cat/iesramoncoll/estudis/cicles-formatius/cfgs-de-gestio-dallotjaments-turistics/

Inscripcions al mateix institut
Presentació de sol·licituds: del 26 de maig a l'1 de juny de 2023

Matrícula: del 19 al 24 de juliol de 2023

Per a més informació:

Institut Ramón Coll i Ramon Coll i Rodès

C/ Senyora de Rossell, 28-30
17310 Lloret de Mar
Tel. 972 370385
iesramoncoll@xtec.cat

OME (Oficina Municipal d'Educació)

C/ Torrentó, 22-24, 3a planta
17310 Lloret de Mar
Tel. 972 361914

 

 

Cicles formatius de grau mitjà

CFGM en Tècnic en cuina i gastronomia

https://agora.xtec.cat/iesramoncoll/estudis/cicles-formatius/cfgm-de-cuina-i-gastronomia/

Dates de preinscripció:

Alumnes amb continuïtat d'escolarització: del 12 al 18 d'abril de 2023

Resta d'alumnat: del 9 al 15 de maig de 2023

Matrícula dels participants en els dos processos: del 3 al 7 de juliol de 2023

Per a més informació:

Institut Ramón Coll i Ramon Coll i Rodès

C/ Senyora de Rossell, 28-30
17310 Lloret de Mar
Tel. 972 370385
iesramoncoll@xtec.cat

OME (Oficina Municipal d'Educació)

C/ Torrentó, 22-24, 3a planta
17310 Lloret de Mar
Tel. 972 361914

 


CFGM Tècnic en Forneria, pastisseria i confiteria en DUAL

https://agora.xtec.cat/iesramoncoll/estudis/cicles-formatius/cfgm-de-forneria-pastisseria-i-confiteria/

Dates de preinscripció:

Alumnat amb continuïtat d'escolarització: del 12 al 18 d'abril de 2023 

Resta d'alumnat: del 9 al 15 de maig de 2023 

Matrícula dels participants en els dos processos: del 3 al 7 de juliol de 2023

CEFP Forneria i brioxeria artesanal (curs especialització)

Aquests estudis capaciten per elaborar, presentar i maridar productes tradicionals de forneria i brioixeria artesanals, dolços i salats, amb o sense farciment, a partir de masses mare de cultiu i preferments amb cereals tradicionals, especials i pseudocereals, respectant els requeriments de l’elaboració artesana i aplicant  tècniques actuals, amb creativitat i innovació, i d’acord amb la normativa vigent de seguretat alimentària, de prevenció de riscos i de protecció mediambiental.

La durada és de 600 hores (495 en un centre educatiu i 105 en un centre de treball).

Per accedir al curs d'especialització en Forneria i Brioxeria Artesanals és necessari tenir algun dels títols següents: 

  • Tècnic o tècnica en Cuina i Gastronomia (CFPM HT10)
  • Tècnic o tècnica en Forneria, Pastisseria i Confiteria (CFPM IA60)
  • Tècnic o tècnica en Comercialització de Productes Alimentaris (CFPM CM20)
  • Tècnic superior o tècnica superior en Direcció de Cuina (CFPS HTD0)
Per a més informació:

Institut Ramón Coll i Ramon Coll i Rodès

C/ Senyora de Rossell, 28-30
17310 Lloret de Mar
Tel. 972 370385
iesramoncoll@xtec.cat

OME (Oficina Municipal d'Educació)

C/ Torrentó, 22-24, 3a planta
17310 Lloret de Mar
Tel. 972 361914

 

 


CFGM de serveis en Restauració DUAL

https://agora.xtec.cat/iesramoncoll/estudis/cicles-formatius/cfgm-de-serveis-en-restauracio/

Dates de preinscripció:

Alumnat amb continuïtat d'escolarització: del 12 al 18 d'abril de 2023 

Resta d'alumnat: del 9 al 15 de maig de 2023 

Matrícula dels participants en els dos processos: del 3 al 7 de juliol de 2023

Per a més informació:

https://agora.xtec.cat/iesramoncoll/estudis/cicles-formatius/

Institut Ramón Coll i Ramon Coll i Rodès
C/ Senyora de Rossell, 28-30
17310 Lloret de Mar
Tel. 972 370385

iesramoncoll@xtec.cat

OME (Oficina Municipal d'Educació)

C/ Torrentó, 22-24, 3a planta
17310 Lloret de Mar
Tel. 972 361914

 

CFPM Vídeo Disjòquei i So

https://triaeducativa.gencat.cat/ca/estudis/?video-discjoquei-so&p_id=2050

Aquests estudis capaciten per realitzar sessions d'animació musical i visual en viu i en directe i efectuar la captació, mescla directa, enregistrament i reproducció de so en tot tipus de projectes sonors.

La durada és de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen algun dels requisits següents:

  • tenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria,
  • haver superat el curs específic per a l'accés als cicles de grau mitjà,
  • tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar,
  • haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP),
  • tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics,
  • haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys o de 45 anys, o haver accedit a la universitat per haver acreditat experiència laboral o professional tenint complerts 40 anys d'edat,
  • haver superat els mòduls obligatoris d'un programa de qualificació professional inicial (PQPI),
  • tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d'accés. Per presentar-s'hi cal tenir com a mínim 17 anys l'any en què es fa la prova.

Per a més informació:

Institut Ramón Coll i Ramon Coll i Rodès

C/ Senyora de Rossell, 28-30
17310 Lloret de Mar
Tel. 972 370385
iesramoncoll@xtec.cat

Itinerari formatiu Específic

IFE Auxiliar en Serveis de Restauració i Elaboració d'Àpats

https://www.gencat.cat/ensenyament/eac/pdf/IFE_____HT10_CA.pdf

Els itineraris formatius específics (IFE) són ensenyaments professionals que s'adrecen a alumnes amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada, amb l'objectiu d'oferir atenció educativa, a l'etapa postobligatòria, segons les necessitats individuals i les capacitats i habilitats pròpies.

La finalitat d'aquests ensenyaments és que els i les alumnes incrementin l'autonomia personal i assoleixin les competències professionals que els facilitin la transició a la vida adulta i la inclusió social i laboral.

Aquests estudis desenvolupen competències per fer tasques auxiliars en els processos bàsics de producció culinària, preparació d’aliments i begudes, amb assistència en els processos de servei i d’atenció al client en els serveis de restauració, de preparació de comandes i de venda de productes, tenint en compte les normes de prevenció de riscos laborals i la protecció mediambiental corresponents, així com competències de comunicació, autonomia personal i participació en activitats comunitàries.

La durada és de 3.360 hores, que es distribueixen en quatre cursos acadèmics. El darrer curs inclou la Formació en Centres de Treball.

Poden accedir als itineraris els i les joves amb necessitats educatives especials associades a discapacitats intel·lectuals lleus o moderades, que tenen com a mínim 16 anys d’edat i com a màxim 20 l’any natural d’inici de l’itinerari i, preferentment, que no hagin obtingut el títol de graduat o graduada en educació secundària obligatòria.

Excepcionalment, també s’hi poden acollir joves que tenen l’edat i les necessitats abans indicades i que hagin obtingut el títol de graduat o graduada en educació secundària obligatòria, però no puguin accedir als ensenyaments de formació professional ordinaris.

Per a més informació:

Institut Ramón Coll i Ramon Coll i Rodès

C/ Senyora de Rossell, 28-30
17310 Lloret de Mar
Tel. 972 370385
iesramoncoll@xtec.cat