Ves al contingut. | Salta a la navegació

Educació

Sou a: Inici / Seccions / Educació / Passaport Edunauta

Passaport Edunauta

Catàleg d'activitats

Consulta i descarrega el catàleg d'activitats actualitzat del mesos de gener, febrer i març a Lloret de Mar:

 Catàleg d'activitats*

*El catàleg és un document interactiu, podeu clicar les icones al costat del nom d'algunes activitats per obtenir-ne més informació o fer-ne la inscripció prèvia en aquelles que ho requereixin.

Què és el passaport Edunauta?

El Passaport Edunauta és un projecte de creació d’oportunitats educatives i d’acreditació i reconeixement social d’aprenentatges fora de l’escola que connecta tota la potència educativa del territori.

Qui hi participa?

El Passaport Edunauta a Lloret de Mar està adreçat a l’alumnat de 4t de primària de les escoles Esteve Carles, Pompeu Fabra, Àngels Alemany i Boris, Pere Torrent, Institut-Escola Lloret de Mar i el Col·legi Immaculada Concepció.

Com funciona?

El projecte es basa en els passaports d’aprenentatge (learning passaports): un document físic en forma de passaport on l’infant registra tot el que aprèn explorant les activitats educatives del seu entorn i atresorant segells per participar-hi. D’aquesta manera es connecten els aprenentatges dins i fora de l’escola i es fan visibles els aprenentatges invisibles.

A final de curs, el seu viatge serà reconegut amb un diploma en una festa de graduació.

Què són els aprenentatges invisibles?

Son habilitats per a la vida tan importants com les matemàtiques, les llengües o el coneixement del món que sovint passen desapercebudes.

Aquestes habilitats, que també anomenem “superpoders eduanautes”, s’organitzen en tres eixos i són: la curiositat, la resolució de problemes, la creativitat, la comunicació, l’empatia, el treball en equip, la perseverança, la iniciativa i l’autoregulació.

Quin paper tenen els centres educatius?

Són un dels pilars fonamentals d’aquest projecte, ja que son els encarregats de fer arribar el passaport a cada un dels alumnes de 4t de primària del municipi. Una vegada a les seves mans es converteixen automàticament en edunautes.

A més les tutores i tutors animen l’alumnat a participar del projecte i els acompanyen en aquest viatge durant tot el curs.

Qui organitza les activitats?

La galàxia edunauta està formada per un conjunt de destinacions d'aprenentatge a les que els edunautes podran viatjar: la biblioteca, el teatre, museus, associacions i entitats, clubs esportius i molts més!

On es poden trobar les activitats “edunautes”?

Des de la Secció d’Educació s’elabora un catàleg mensual amb totes les activitats educatives del Passaport Edunauta. En aquest també s’hi podran trobar ocasionalment propostes d’activitats en família.

Podreu trobar el catàleg a la pàgina web i xarxes socials de l’Ajuntament, als plafons municipals i a les aules dels centres educatius.


Us animem a que exploreu la galàxia dels aprenentatges invisibles de Lloret de Mar i descobriu totes les activitats que s’hi fan.

Recordeu portar sempre el passaport, per tal que els organitzadors, estampin el segell i pugueu afegir un superpoder a la vostra col·lecció!


Per a més informació podeu contactar amb la secció d’Educació: