Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Més de 800 escolars de Lloret aprenen les normes bàsiques de seguretat viària per prevenir accidents de trànsit amb la Caravana d’Educació Viària

Més de 800 escolars de Lloret aprenen les normes bàsiques de seguretat viària per prevenir accidents de trànsit amb la Caravana d’Educació Viària

Fundación MAPFRE impartirà classes pràctiques de seguretat vial de manera gratuïta del 22 al 26 d'octubre a la localitat


Fundación MAPFRE, en col·laboració amb l'Ajuntament de Lloret de Mar, va posar en marxa ahir, 22 d'octubre, la Caravana d'Educació Viària, una iniciativa educativa on experts en la matèria transmetran a nens d'entre 8 i 12 anys la importància de fer servir cadiretes infantils, cordar-se el cinturó, utilitzar el casc ciclista i establir contacte visual amb els conductors en creuar la via com a vianants, comportaments clau per adaptar-se als nous models de mobilitat, especialment en l'àmbit urbà, i no patir un accident de trànsit.

En aquesta activitat, coordinada des de la Policia Local i el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Lloret, i que es durà a terme a la plaça de Pere Torrent, els escolars aprendran a fer-se visibles en les vies públiques i participaran en un taller on es promouen la convivència, la tolerància i la prudència, valors que sens dubte contribueixen a evitar els accidents de trànsit. En total hi participen uns 800 alumnes de 4t de primària de les escoles de Lloret i associacions com Aspronis.

El director de zona de la Selva, Ramon Güibas, juntament amb el representant de la Fundació Mapfre, Sergio Sánchez, han presentat avui la Caravana juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Josep Lluis Llirinós. Ramon Güibas ha explicat que “als alumnes se’ls ofereix una part teòrica sobre seguretat vial i després participen en un circuit de karts amb senyalística vial. També tenim el Racó de la Prevenció, que permet als escolars identificar situacions de risc a la llar, a l'escola i a altres espais públics i aprendre per què es produeix el foc i què fer en cas d'incendi”. Per Josep Lluis Llirinós, “aquesta col·laboració amb Fundació Mapfre ens permet treballar la prevenció amb les escoles, aspecte vital en aquestes edats per prevenir futurs accidents. Incidir en aquestes edats sobre conductes responsables és important ja que els infants són el present i el futur de la societat i tot el temps i formació que els puguem donar és la millor inversió que podem fer”.

La Caravana d'Educació Viària de Fundación MAPFRE estarà oberta al públic fins al pròxim 26 d'octubre, en horari de 9.30 a 13.30 hores (per als centres escolars) i de 16.00 a 17.30 hores (per a la resta del públic).

La caravana recorrerà unes altres 23 ciutats a Espanya i Portugal en què està previst que participin prop de 23.000 nens.

La Caravana d'Educació Viària està alineada amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, concretament, amb el 3.6, que planteja reduir a la meitat el nombre de morts i lesions causades per accidents de trànsit en el món abans de 2020, i amb l'objectiu 11.2, que vol facilitar, abans de 2030, l'accés a sistemes de transport assegurances, assequibles, accessibles i sostenibles a tots els ciutadans, així com millorar la seguretat viària.