Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret realitza tasques de manteniment i conservació als jaciments ibèrics de Puig de Castellet i Montbarbat

Lloret realitza tasques de manteniment i conservació als jaciments ibèrics de Puig de Castellet i Montbarbat

La previsió de la Unitat de Patrimoni Cultural és que aquests treballs estiguin enllestits a mitjans d’aquesta setmana
09-03-2016


La Unitat de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret  està portant a terme obres de consolidació, manteniment i millora dels jaciments ibèrics de Puig de Castellet i Montbarbat. Sota la direcció de l’arqueòleg Joan Llinàs i personal municipal, les tasques consisteixen a restaurar murs esllavissats a causa de la pluja en els dos jaciments i garantir que es mantinguin en bon estat de conservació.

La setmana passada es van dur a terme les intervencions a Puig de Castellet i, aquesta setmana es realitzaran les mateixes tasques al jaciment de Montbarbat. La directora de Patrimoni Cultural, Anna Fuentes, ha explicat que l’objectiu de la intervenció és executar un conjunt d’actuacions orientades a conservar, netejar d’herbes i consolidar les estructures arqueològiques dels dos poblats ibèrics, amb la finalitat que no es malmetin.

Segons Fuentes, a Puig de Castellet la setmana passada es van netejar i consolidar dues estructures de forats de pal (forats de fonamentació d'estructures de fusta: palissades o tanques) i es van netejar i consolidar el pou i les estructures d’emmagatzamatge d'aigua que havien quedat cobertes per terra esllavissada del pendent. Mentre que les tasques que es portaran a terme aquesta setmana al jaciment ibèric de Montbarbat consistiran a reparar i consolidar murs afectats per pluges i per arrels de plantes.

L’actuació proposada en aquests dos jaciments permet preservar el valor històric de dos jaciments importants pel patrimoni lloretenc. El de Montbarbat, de 5.700 metres quadrats, és un dels jaciments més importants de la zona, sobretot des del punt de vista urbanístic. Data dels segles III i IV aC. Mentre que el de Puig de Castellet, que data del segle III aC, està situat a 2 quilòmetres del nucli de Lloret de Mar, en una zona estratègica de domini visual que va de la desembocadura del Tordera fins a la costa de Lloret. És un petit recinte de 650 metres quadrats compost per uns sis habitatges, actualment visitable pel públic durant els caps de setmana d’estiu i a demanda. Per la directora de Patrimoni, aquestes actuacions garanteixen la conservació dels dos jaciments en les millors condicions, tant per al gaudi públic en el cas de Puig de Castellet, com per fer les funcions d’espai de difusió de la cultura ibèrica i de l’arqueologia.