Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Lloret de Mar acull aquest cap de setmana dos esdeveniments vinculats a la preservació de l’entorn: el MontPhoto FEST i el II Congrés Internacional de Plogging

Lloret de Mar acull aquest cap de setmana dos esdeveniments vinculats a la preservació de l’entorn: el MontPhoto FEST i el II Congrés Internacional de Plogging

El concurs internacional de fotografia de natura MontPhoto ha rebut més de 11.000 fotografies de mil participants. Per països, Espanya, Itàlia, Xina i Alemanya han estat els països que han aportat més participants al concurs
05-10-2023


 

  • El II Congrés Internacional de Plogging tindrà lloc, el 6 d’octubre, a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort i el Plogging Day, el 7 d’octubre, a l’entorn del passeig de Manel Bernat i la Dona Marinera

Aquest cap de setmana Lloret de Mar té una cita amb dos esdeveniments vinculats a la sostenibilitat, amb un clar objectiu de tenir cura de l’entorn i de destacar la importància i urgència de la seva preservació. Es tracta del MontPhoto FEST, organitzat per l’entitat local Monthoto, i que s’ha convertit en un concurs internacional de fotografia de natura de renom internacional que aquest any ha rebut més de 11.000 fotografies de mil participants. Espanya, Itàlia, Xina i Alemanya han estat els països que han aportat més participants al concurs.

Entre els ponents ja anunciats per a aquesta edició del festival, hi destaquen Milos Prelevic, compromès i apassionat fotògraf subaquàtic serbi; Isabel Díez San Vicente, reconeguda i singular artista fotògrafa membre de la comunitat MontPhoto; Anna Surinyach, fotoperiodista independent especialista en drets humans editora de la revista 5W, i Evelyn Segura, comunicadora de gran repercussió mediàtica en la conservació de la natura.

A més, com a part del compromís mediambiental de MontPhoto, en el marc de l’esdeveniment també es podran visitar una exposició sobre educació ambiental i una exposició sonora d'una de les millors fonts sonores de natura del nostre país.

El Montphoto FEST arrenca el 6 d’octubre, a les 18 h, al Teatre de Lloret, i els guanyadors del concurs internacional de fotografia de natura es donaran a conèixer el 7 d’octubre, a les 19 h, al mateix Teatre. 

Per altra banda, el II Congrés Internacional de Plogging ─organitzat per La mar de dones, el Club Esportiu de Mossos d’Esquadra i la Fundació Climent Guitart─ tindrà lloc el 6 d’octubre a l’hotel Guitart Central Park Aqua Resort i constarà de diferents taules rodones d’intercanvi d’experiències a càrrec d’entitats, empreses, joves involucrats en l’àmbit de la sostenibilitat per debatre qüestions com l’economia circular i el turisme sostenible. També comptarà amb ponències com la de l’exatleta Ona Carbonell, el catedràtic Josep Antoni Donaire o el CEO d’Isdin Juan Naya, que vindrà a explicar el projecte “Rejovenir el Mediterrani: com ser part de la solució”. El matí de dissabte 7 d’octubre a les 10:30 h, es celebrarà el Plogging Day a la zona del passeig de Manel Bernat i la Dona Marinera, una iniciativa que combina la pràctica esportiva amb la recollida de residus i que està oberta a tothom. 

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, destaca que “la sostenibilitat és un eix estratègic per Lloret de Mar i la seva transformació i ser seu d’aquests esdeveniments ─que a més tenen un alt component educatiu─ reforça el nostre posicionament i aquesta aposta que ja és de present i no només de futur”.

arxivat sota: Actualitat, Turisme, Medi Ambient