Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La primera edició del seminari “Arxius i Turisme” ha rebut vint i dos propostes de comunicacions

La primera edició del seminari “Arxius i Turisme” ha rebut vint i dos propostes de comunicacions

Les propostes provenen de Regne Unit, Alemanya, Illes Balears, Madrid i Catalunya
08-03-2024


 

Un total de vint i dos propostes de comunicacions s’han presentat per a participar a la primera edició del Seminari “Arxius i Turisme”. Els estudis provenen de Regne Unit, Alemanya, Illes Balears, Madrid i Catalunya. En paraules de l’arxiver municipal, Joaquim Daban, “valorem molt positivament la participació tant pel que fa al volum, ja que havíem de tenir un mínim de deu comunicacions, com pel fet d’haver arribat a l’àmbit internacional en aquest primera edició”. 

El seminari biennal “Arxius i Turisme” està organitzat per l’Ajuntament de Lloret de Mar, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, està coordinat per Lloret Turisme i el Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar, i compta amb la col·laboració del Consell Internacional d’Arxius, de la Universitat de Girona, de l’Associació de Professionals de l’Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya, de l’Escola d’Arxivística i Gestió de Documents de la Universitat Autònoma de Barcelona, de l’Ajuntament de Girona i de la Coordinadora de Centres d’Estudis de parla catalana. 

El seminari tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 de maig, a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal de Lloret de Mar, i com va explicar la regidora del Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar, Isabel Bernal, “té per objectiu donar a conèixer els fons documentals públics i privats generats entorn del turisme i incentivar-ne la recuperació, conservació i organització entre el sector turístic com a part del patrimoni documental de la societat contemporània”. En breu està previst que es faci públic el programa complert del seminari amb la definició dels ponents, de les taules i de les comunicacions que han estat acceptades. 

El seminari comptarà amb tres temàtiques: “Estudis en arxivística”, centrada en la preservació del patrimoni documental i en la difusió de documentació relacionada amb el turisme; “Estudis relacionats amb el turisme”, sobre recerca i estudi de dades d’arxius vinculats al turisme; i “Estudis relacionats amb la generació i gestió de la documentació i les dades”, per donar a conèixer com es planteja en l’actualitat la gestió de dades i informació sobre activitats turístiques. 

Inscripcions al web tickets.lloretdamar.org

arxivat sota: Turisme, Cultura i Art, Congressos