Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / La festa del Traginer es celebra el diumenge 10 de gener a les Alegries de Lloret

La festa del Traginer es celebra el diumenge 10 de gener a les Alegries de Lloret

04/01/2016 -El Veïnat de Les Alegries ha organitzat al paratge activitats durant tot el dia
15-01-2016


El pròxim diumenge dia 10 de gener el paratge de Les Alegries de Lloret acollirà la celebració de la tradicional Festa del Traginer.
Promoguda pel Veïnat de Les Alegries ,entitat que vetlla per a preservar i donar a conèixer aquesta ermita, la més antiga de Lloret, s’hi han programat activitats durant tot el matí de diumenge. A les 10:00 h hi haurà xocolatada per a tothom, a 2/4 d’11 sardanes amb la cobla del Col•legi Santa Maria de Blanes, a les 12 Missa dels Difunts que comptarà amb l’acompanyament del cor Alba de Prima, a 2/4 de 12 s’han previst jocs infantils i a 3/4 d’1 arribarà el plat fort de la jornada amb la, representació de la llegenda del Traginer a càrrec dels actors lloretencs Carme Rodríguez i Marc Bertran. Posteriorment se sortejaran 12 lots de productes de la terra Tothom que vulgui pujar podrà fer-ho caminant, amb cotxe o bé amb l’autobús gratuït que posa a disposició l’empresa Mas Segalés. La sortida serà a dos quarts d’onze del matí des de la terminal i tornarà quan acabi la festa. La previsió és aplegar entre 300 i 400 persones.
Segons el President del Veïnat de Les Alegries, Josep Carreras, La Festa del Traginer està considerada una de les festes més tradicionals de Llore, tant pel tipisme que l’envolta com pel caràcter popular de totes les activitats que s’hi programen Aquesta festa es representa al municipi des de fa molts anys i és una tradició molt arrelada, segons Carreras, El traginer era aquella persona que segles enrere anava de poble en poble i es dedicava a transportar bruc, llenya, carbó, teles o menjar, entre altres. Feia de transportista amb un i un cavall. Al voltant d'aquesta figura és on s'articula la llegenda que la història d'un traginer que un vespre tornava a casa seva des de Vidreres i en passar davant de l'ermita va veure llum a dintre. Hi va entrar i va veure que hi estaven fent missa. Un cop allà li va estranyar no conèixer a ningú i també el fet que tots els assistents anaven vestits de blanc. En arribar a casa, el traginer va explicar el que havia vist i li van dir que a les Alegries no hi havia missa. Per saber com acaba la llegenda cal anar el dia 10 de gener a la Festa.
Tota la información es pot consultar a www.lesalegries.com