Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret posa en funcionament el Servei d’Orientació a les Famílies

L’Ajuntament de Lloret posa en funcionament el Servei d’Orientació a les Famílies

Forma part de l’estratègia del treball preventiu i transversal que està duent a terme el departament de Benestar i Família del consistori
06-06-2024


El departament de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret ha incorporat un nou servei per a les famílies de Lloret. Es tracta del Servei d’Orientació a les Famílies (SOAF) del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Infància i Família.

EL SOAF és un servei preventiu d’orientació, assessorament i acompanyament integral a les famílies per millorar-ne el benestar personal, familiar i social que dona suport en situacions com problemes amb la criança dels fills/es, dificultats de relació i comunicació entre els membres de la família, conflictes de parella i processos de separació, desavinences entre els progenitors per la criança dels infants, dificultats per establir normes, límits i rutines, dol davant pèrdues significatives, estrès familiar davant d’un canvi de domicili o escola, suport davant les diferents etapes i transicions del cicle familiar. El SOAF no atén a famílies amb situacions de desemparament o en risc d'estar-hi, abusos i violència familiar actives, trastorns mentals greus o consum de drogues i addiccions.

El servei està integrat per a tres professionals (dues psicòlogues i una coordinadora). Cada família disposa de 12 sessions d’una hora aproximadament on s’atendran les seves necessitats. El regidor de Benestar i Família, Alejandro Pérez, explica que “El SOAF és un espai per parlar amb calma i confiança de les relacions familiars. L’educació dels fills i filles, sovint, genera molts interrogants i preguntes i aquí podem comptar amb l'acompanyament de professionals especialitzats”.  Actualment s’estan duent a terme les primeres atencions i s’estan fent visites als diferents centres educatius per donar a conèixer el servei. El correu electrònic de contacte és soaf@lloret.cat.

El regidor de Benestar i Família explica que “aquest projecte forma part de la estratègia d’impulsar iniciatives amb una perspectiva preventiva”. En aquest sentit a finals de l’any passat també es va posar en marxa el projecte MERAKI que posa en famílies mentores que donen suport a les famílies mentorades en temes d’organització del dia a dia, criança, hàbits saludable, gestió de l’oci.