Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / L’Ajuntament de Lloret de Mar contracta 32 persones a través de diferents programes ocupacionals

L’Ajuntament de Lloret de Mar contracta 32 persones a través de diferents programes ocupacionals

La Secció de Promoció Econòmica s’ha acollit a les subvencions dels programes Treball i Formació, Enfeina’t i Ubicat


Des de desembre 2019 i fins a data d’avui, l’Ajuntament de Lloret de Mar ha pogut contractar un total de 32 persones per desenvolupar diverses tasques dins el consistori gràcies a la participació en diferents programes ocupacionals del Servei d’Ocupació Públic de Catalunya, SOC. 

Treball i Formació

Un total de 21 persones s’han pogut incorporar mitjançant el programa Treball i Formació, que té com a objectiu afavorir la contractació de persones en situació d’atur duent a terme accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic. 8 persones desenvoluparan tasques administratives a diverses seccions de l’Ajuntament i un total de 12 realitzaran tasques de manteniment i reparació de l’espai públic, com són la conservació del mobiliari urbà i treballs de jardineria. 

Aquest programa està destinat a tres col·lectius prioritaris: persones majors de 45 anys aturades i sense dret a prestació, persones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania i dones en situació d’atur. La durada de les contractacions és per un període de 6 mesos, llevat de 8 contractes que s’allargaran fins els 12 mesos. Tanmateix, s’ha contractat 1 persona per portar a terme les accions suport i coordinació del programa. Cal destacar que també es preveuen la realització d’accions formatives obligatòries així com un acompanyament actiu de les persones participants al llarg de tot el període de contractació. 

La regidora de Promoció Econòmica, Lara Torres, ha destacat “l’aposta prioritària que des de l’Ajuntament de Lloret de Mar s’ha fet per participar en aquests programes ocupacionals, ja siguin anteriors -com el ‘Joves en Pràctiques’ que ha permès la contractació de 6 persones o les accions d’orientació laboral i prospecció d’empreses del ‘Contracte Programa’-, com aquests més recents. Un dels nostres objectius és fomentar l’ocupació a la ciutat, i en definitiva millorar l’ocupabilitat de les persones participants.” 

Enfeina’t

A través del Programa Enfeina’t s’han contractat un total de 10 persones, 6 com a agents info-cívics i 4 peons de manteniment. En aquest cas, tots els contractes són de durada 12 mesos. L’objectiu és posar en coneixement de tothom els recursos i serveis de la població, informar sobre les ordenances que regulen la convivència, vetllar pel manteniment i la reparació de l’espai públic, així com sensibilitzar la ciutadania sobre qüestions mediambientals. 

En aquest cas, la Regidora Lara Torres afegeix: “en aquest programa, la finalitat és garantir unes bones condicions del mobiliari urbà per a l’ús i gaudi de la ciutadania, i mantenir una bona qualitat d’espais i equipaments públics”. Per altra banda, també cal destacar que les persones participants “reben una formació complementària per tal d'establir una estratègia de transició que els permeti inserir-se de nou al mercat de treball ordinari”. 

El darrer programa al qual s’ha acollit l’Ajuntament de Lloret de Mar darrerament, i que ha permès la contractació d’una tècnica durant 12 mesos, és l’Ubicat. 

Aquests programes estan cofinançats per la Generalitat de Catalunya, el SOC, el Ministeri i, algunes línies, pel Fons Social Europeu.

arxivat sota: