Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El SOM incrementa en un 25% el nombre d’ofertes de treball respecte el 2018

El SOM incrementa en un 25% el nombre d’ofertes de treball respecte el 2018

Aquest 2019 un total de 303 empreses han fet ús d’aquest servei municipal


El Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de Lloret de Mar va gestionar un total de 1.075 ofertes durant el 2019 que van representar 1.234 llocs de treball i es van convertir en 419 insercions comunicades. Les ofertes gestionades han estat majoritàriament vinculades al sector serveis com cambrer/a, recepcionista, cuina, comerç i administració, entre d’altres. Lara Torres, regidora de Promoció Econòmica, ha destacat que “El SOM s’ha convertit en un referent per a les empreses de Lloret i dels voltants que busquen personal, i també per aquelles persones que necessiten assessorament, que fan recerca activa de feina, o que volen millorar les seves competències”. En aquest sentit detalla que “els darrers anys, tot i el gran nombre d’usuaris i empreses, el servei ha fet un esforç per continuar oferint un servei àgil i eficient. Així, s’ha potenciat el web de tal manera que la majoria dels tràmits poden realitzar-se a través del portal municipal, com ho indica el fet que l’any passat el major nombre de visites del web www.lloret.cat va ser a l’apartat del SOM, amb més d’1 milió de visites.

El 2019 un total de 303 empreses han fet ús dels serveis del SOM, sent el període comprés entre febrer i agost en el que més contactes hi ha hagut.

Pel que fa a les visites presencials, es van rebre un total de 5.409, sent els mesos de febrer, març i abril els més concorreguts, i els de juliol i agost, coincidint amb els mesos de més activitat turística, els que van aplegar menys visites.

Un dels aspectes a destacar del 2019 ha estat la gran oferta formativa realitzada, sempre vinculada a la millora de les habilitats laborals, i pel foment de la competitivitat de petites i mitjanes empreses. Així s’han ofert un total de 27 accions formatives de les quals s’han pogut beneficiar 445 persones.

El Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de Lloret és un servei gratuït d’intermediació entre persones que busquen feina i empreses que necessiten personal que depèn de la Secció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. Actualment compta amb un equip de 2 tècnics que ofereixen principalment els serveis de borsa de treball; informació i assessorament per a la recerca activa de feina; desenvolupament de tècniques i habilitats personals vinculades al món laboral; orientació formativolaboral; formació contínua i ocupacional. El SOM també disposa d’un punt d’autoservei del SOC, que permet realitzar totes les gestions amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, ens que depèn de la Generalitat de Catalunya.