Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / El grup Havana D’Primera, nominat als Latin Grammy Awards 2018, actuarà a la Fira dels Americanos de Lloret de Mar aquest cap de setmana

El grup Havana D’Primera, nominat als Latin Grammy Awards 2018, actuarà a la Fira dels Americanos de Lloret de Mar aquest cap de setmana

Serà un concert gratuït que es farà a la platja gran en un gran escenari de més de 120 m2


El grup Havana D’Primera, nominat l’any 2018 als Latin Grammy Awards, i el grup Los4 protagonitzaran els dos concerts estrella que la Fira dels Americanos d’aquest cap de setmana a Lloret de Mar. El municipi entra així en la programació de la gira europea d’aquests dos grups, que també actuaran a les principals ciutats europees, com Londres, Milà, Stuttgart, Amsterdam, París o Berlín. Els concerts, que són gratuïts, tindran lloc divendres i dissabte, a les 23 h, a la zona Salsa on the Beach, un espai a la platja gran de Lloret amb un escenari de més de 120 m2.

A banda dels concerts nocturns, també es manté l’aposta pel ball amb diferents tallers de balls llatins i animacions a la zona de ball ubicada a la plaça de la Vila. Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica, explica: “Enguany la Fira dels Americanos fa un important salt de qualitat amb més de 60 activitats de primer nivell. És una aposta decidida amb més i millors activitats culturals i d’altres de més lúdiques com els concerts nocturns, on podrem gaudir de grups de primer nivell internacional dins el panorama de la música cubana actual”. També ha explicat que “aquest any la fira s’ha dividit en diferents espais temàtics, i situa la zona de concerts a la platja i la zona de ball a la plaça de la Vila. Arriba a aquesta novena edició com una fira de referència per a la resta del territori”.

La Fira dels Americanos manté també el tradicional mercat indià al passeig marítim amb una cinquantena de parades, espais infantils i entreteniment al carrer a càrrec de diferents cercaviles musicals i grups teatralitzats. A més, aquest any potenciarà també les propostes culturals incrementant les visites guiades als elements patrimonials indians de la vila i amb dues conferències temàtiques: una de titulada “Història d’una oreneta lloretenca”, prevista pel dijous a les 20 h a la sala d’actes de l’Ajuntament de Lloret de Mar, i una segona conferència, a càrrec de la Fundació Alícia, sobre el projecte Cuina dels Americanos, que tindrà lloc l’endemà, divendres, a les 19 h a la Casa de Cultura.

Justament la gastronomia també tindrà un paper destacat a la fira. Un total de vint-i-vuit establiments locals oferiran diferents plats del receptari de la Cuina dels Americanos. Aquestes receptes són el resultat d’un complet treball documental impulsat per la Fundació Alicia, per encàrrec de Lloret Turisme i amb el suport de l’Associació de Bars, Restaurants i Gelateries i el Gremi d’Hostaleria, amb l’objectiu de trobar un línia d’identitat que permeti destacar la singularitat de la gastronomia lloretenca creant un relat cultura-gastronomia a partir d’un moment històric que va ser tan rellevant per a la vila com és l’època dels indians, coneguts com a americanos a Lloret de Mar.

S’esperen 25.000 assistents a les diferents activitats al llarg del cap de setmana.