Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comunicació i publicacions / Sala de Premsa / Aquest divendres 12 d’octubre comença la temporada de teatre a Lloret

Aquest divendres 12 d’octubre comença la temporada de teatre a Lloret

Aixeca el teló L’Empestat, una obra de Jordi Oriol dirigida pel lloretenc Xavier Albertí. L’actual director del TNC serà demà a Lloret on participarà en un debat després de la funció


La nova temporada teatral, que comença demà 12 d’octubre al Teatre de Lloret ve carregada de nous títols i d'obres que han demostrat la seva vàlua. Hi ha gent jove, autors consolidats, èxits segurs, alguna aposta i algun canvi d'orientació, com l’aposta de programar circ a la sala.

La temporada s’obre aquest divendres 12 d’octubre amb L’Empestat, dirigida pel lloretenc Xavier Albertí. L’Empestat és una personal reescriptura de La tempestat de Shakespeare (1611), que es va estrenar al Festival Temporada Alta el 2015. Amb aquest espectacle Jordi Oriol recupera Shakespeare per fer-ne una revisió, posant-se de nou sota les mans de Xavier Albertí, i aquest cop acompanyat de l’actor i músic Carles Pedragosa, que alhora interpreta en directe la Sonata nº 17 de Beethoven, justament titulada La tempesta.

Una producció d’Indi Gest, OSIC (Oficina de Suport a la iniciativa Cultural) i Temporada Alta Girona/Salt – Festival de Tardor de Catalunya. 

Espectacle guanyador del Premi BBVA de Teatre 2017.

La crítica ha dit:

-       Més que una obra de teatre o un monòleg amb peus és tot plegat un poema visual on el joc de les paraules encaixa a la perfecció amb una escenografía captivadora: un piano, una banqueta, una catifa i aigua, molta aigua, un oceà atrapat. Toni Polo; Recomana.cat

-       Carles Pedragosa toca el piano com els àngels i Jordi Oriol té l’afició i el do de recitar, i en aquest sentit tots dos fan molt bé allò que saben fer. Oriol, a més, desplega excel·lentment la seva vena d’escriptor, amb un estil equiparable a la poesia del rapsode Josep Pedrals. Núria Bacardit; Núvol. El digital de cultura.

-       L’empestat, és un espectacle que enlluerna des del primer moment. Nicolás Larruy; Espectáculos Barcelona.

Després de la funció Xavier Albertí participarà en un debat postfunció amb la companyia que moderarà l’actor lloretenc Joan Romà Ortiz.

  • Òpera for Kids obre diumenge la temporada familiar al Teatre de Lloret.

Qui ha dit que l’òpera és avorrida? Òpera for kids és un espectacle molt divertit i alhora didàctic creat amb la intenció de donar a conèixer l’òpera als infants. Una proposta artística que uneix música, teatre i dansa, utilitzant com a instrument principal la veu humana. Amb explicacions senzilles i inesperats efectes visuals es descobriran els ingredients que formen aquest gènere. Tot això, amanit amb petites peces de les òperes mes famoses interpretades per quatre cantants joves i versàtils.

Òpera for kids és un espectacle que sota l´aparença de comèdia va introduint alguns dels conceptes bàsics que fonamenten aquest gènere: Com solen ser els teatres on solen interpretar-se les òperes? I els decorats? Com és l’orquestra i quina és la funció del director? I els intèrprets, han de ser més cantants que actors o a l’inrevés? Quants tipus de veu hi ha? Quines són les parts d’una òpera?

Es podrà veure al Teatre de Lloret el diumenge 14 d’octubre a les 12h.

La crítica ha dit:

-       Ens traiem el barret per felicitar sincerament als promotors d’aquesta iniciativa. Voltar i Voltar; Imma Barba i Miquel Gascón.

-       Quan s’ha incorporat en programacions de teatre familiar amb bon gust i una pàtina de pedagogia, sempre ha donat bon resultat. Andreu Sotorra; Recomana.cat