Page 9 -
P. 9

el parlament                                                              ³ Xavier Crespo i Llobet,
                                                                                           Diputat de CiU
 En clau turística
                                                                            al Parlament de Catalunya

Sempre que parlem de municipis turístics i de les responsa-               i donar-los una perspectiva en clau turística. Els equipaments
bilitats que tenen les administracions, els nostres ulls miren el         culturals i les infrastructures esportives, tant necessaris per
departaments encarregats de turisme per tal de que facin més              desestacionalitzar, aportar valor afegit i seguir creant riquesa,
inversions, més promoció, revisin el finançament del municipis             són insuficients a la zona. Per tant animo al departament de
turístics i recolzin a l’empresariat. I la veritat és que mal enca-       Cultura i a la secretaria general de l’esport a estudiar lo positiu
minats no anem.... Però si que hi ha altres administracions i             d’unes inversions que marcarien la diferència i farien créixer
departaments a les que hem de posar la nostra mirada, i que               econòmica i socialment les nostres terres. Al ministeri de medi
han de tenir projectes adequats i pensats en clau turística, per          ambient de Madrid i al departament de costes de la Generalitat
que d’ells, la nostra principal activitat econòmica, se’n veurà           els encoratjo a que resolguin la problemàtica, de forma defi-
directament repercutida....                                               nitiva, del passeig de Blanes i desencallin el projecte del front
Som un territori de potencial turístic, som un territori de va-           marítim de Lloret, per que tenir cura d’un dels nostres princi-
lor afegit i amb capacitat de créixer en aquesta direcció, però           pals actius com són les nostres costes i platges és essencial
també som destinacions madures supeditades a les lleis de                 per no perdre l’essència de la nostra terra.
l’oferta i la demanda i no ens podem quedar aturats. Hem de               Fa pocs dies en el Congrés de Turisme de Catalunya vaig sen-
créixer, hem d’avançar i això vol dir en moltes àrees. No fa              tir un ponent que deia “potser hauríem de deixar de classificar
falta ser gaire enrevessats per veure aquestes necessitats. Els           els municipis turístics pel nombre de llits que tenen i comen-
accessos a la costa brava per carretera i transport ferroviari            çar-ho a fer per el PIB que genera i suposa pel municipi”....
encara estan lluny de ser els de destinacions turístiques com-            potser d’aquesta manera i veient l’aportació real que fem a
petitives, recordem que per anar de Tossa a Blanes encara                 l’economia catalana els responsables de totes les àrees admi-
hem de creuar pel mig de Lloret, col·lapsant carreteres, per-             nistratives del Governs dels que depenem començarien a mi-
dent temps i generant una imatge d’estancament. Per tant,                 rar la gestió de la nostra terra amb clau turística, abandonant
engresco al departament de PTOP a revisar els pressupostos                les estadístiques obsoletes i mancades de realitat. J

Reconeixements del sector turístic gironí

El Patronat de Turisme ha entregat a Sant Feliu de Guíxols els             El president de la Diputació, Sr. Vilert fa entrega a l’alcalde Xa-
premis G! de Turisme que en aquesta tercera edició han anat               vier Crepo del III Premi Xiquet Sabater al projecte empresarial a
a parar al propietari de l’Hotel Mas de Torrent, Joan Figueras i
Bassols, que ha rebut el premi Josep Pujol i Aulí a la Tasca Pro-                                       Lloret Turisme – Jardins de Santa Clotilde.
fessional i al grup Lloret Turisme, que han rebut el premi Xiquet
Sabater al Projecte Empresarial. Els Premis G! de les comar-
ques Gironines són uns guardons de turisme que el Patronat
va crear amb l’objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i
la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins,
així com per estimular la difusió dels recursos i atractius turístics
de la Costa Brava i els Pirineus de Girona a l’exterior. Aquests
premis també inclouen un guardó a treballs periodístics interna-
cionals de turisme sobre Girona, que aquest any ha guanyat una
periodista belga i una productora de televisió andorrana. Durant
la cerimònia d’entrega, que va congregar més de 300 persones,
es va fer també una distinció al col·lectiu de sommeliers de les
comarques gironines. J celobert

                                                                       9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14