Ves al contingut. | Salta a la navegació

Benestar i família

Informació

Lloret, ciutat d'acollida

Lloret manifesta la seva preocupació per la crisi humanitària arran l'èxode massiu de refugiats cap a Europa degut a la guerra civil a Síria i d'altres conflictes internacionals.

Milers de persones estan fugin de la violència i la persecució i demanen refugi davant la difícil situacions que estan vivint els seus països. Segons les dades de l'ACNUR, unes 322.000 persones han creuat la Mediterrània al llarg del 2015, i es preveu que el nombre d'arribades continuï augmentant.

El nostre municipi s'ha adherit a la xarxa de municipis acollidors per tal de donar resposta d'una manera solidària a la situació d'emergència que estem vivint. Per una banda, i com a primera acció donant suport a l'assistència en les rutes de fugida de refugiats en necessitats bàsiques, a través del Fons Català de Cooperació. I per altra s'ha compromès a acollir persones refugiades, i a facilitar i col·laborar en el seu procés d'integració en el municipi.

 Més informació

Cóm pots col·laborar?

L'Ajuntament de Lloret de Mar articularà la coordinació de l'acollida al municipi, en col·laboració amb les entitats socials del municipi. En aquests moments estem analitzant els recursos dels que podrem disposar.

Pels ciutadans i ciutadanes de Lloret que vulguin participar en l'acollida, a nivell particular, l'Ajuntament s'ofereix com a eina per canalitzar les col·laboracions. Per tant, posem a disposició de la ciutadania del nostre municipi aquest formulari per poder formalitzar les seves col·laboracions solidàries.