Ves al contingut. | Salta a la navegació

Biblioteca municipal

Sou a: Inici / Seccions / Biblioteca municipal / Exposicions

Exposicions

Exposició 'Dones, força, canvi'

  • Dates: Del 12 de desembre al 12 de gener 2018
  • Lloc: Planta Zero de la Biblioteca municipal

L'exposició Dones, Força, Canvi obre una finestra a la vida de set dones que pertanyen a les castes mes desfavorides que, amb el suport de la FVF, han aconseguit trencar amb les estructures socials que oprimeixen a les dones, aconseguint un millor futur per a elles i les seves famílies.

Exposició fotogràfica centrada en la tasca de la Fundació Vicente Ferrer a l’Índia rural.


Exposició 'Un tren en pot amagar un altre' d'Àlex Nogué

  • Dates: Del 27 de desembre al 30 de gener 2018
  • Lloc: Sala d'Exposicions de la Biblioteca municipal

A les estacions de tren franceses és habitual trobar-hi un rètol amb l’advertiment: Un train peut en cacher en autre.

Les imatges sempre n’amaguen d’altres, són incomplertes, deixen espai a les imatges que
no es mostren però que també hi són i, sobre tot, deixen espai perquè sigui ocupat per les projeccions que les hi envia qui les mira.

A partir de fotografies d’un entorn immediat, d’elements naturals, generalment vistos frontalment l’artista Àlex Nogué actua i les transforma en un document que verifica una acció, una resposta a la incomplitud inicial de
la percepció de les imatges.

Exposició 'Glam & Click' Dates: Del 9 de novembre al 11 de desembre 2017 Lloc: Sala d'Exposicions de la Biblioteca municipal “Costa Brava. Glam & Click” és una mostra fotogràfica que recull el pas d'estrelles del cinema, futbolistes, aristòcrates i altres personatges famosos per la Costa Brava atrets pel paisatge, l'oferta gastronòmica i també per festivals convertits en referència internacional, com ara el de Cap Roig. La mostra documenta el glamur de la Costa Brava a través de 101 fotografies d’EFE i sota la mirada de Google. Joan Wayne, Elizabeth Taylor, Walt Disney, Rock Hudson, Kirk Douglas, Frank Sinatra, Salvador Dalí, entre molts d’altres, formen part dels famosos que han visitat el litoral gironí i el seu entorn des de la dècada dels 50 fins al moment actual. El relat en què cadascun d’aquests moments s’inscriu s’ha concebut com un divertimento a partir d’una eina del segle XXI com és Google: què passa si escrivim el nom d’aquests personatges i fem una cerca; quants resultats hi apareixen. El fet que el futbolista Leo Messi, una icona mediàtica mundial, sigui present tothora a les notícies d’actualitat fa pensar que és el número 1 en aquesta classificació tan particular, però la realitat és que John Wayne o Elizabeth Taylor el superen. Aquest recorregut a través d'instantànies fetes per periodistes de l'Agència EFE presenta una fórmula innovadora. Les fotografies incorporen un codi QR que permet als visitants obtenir informació complementària amb el mòbil.