Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sequera a Lloret de Mar

Sou a: Inici / Seccions / Sequera a Lloret de Mar / Restriccions en fase d'EXCEPCIONALITAT

Restriccions en fase d'EXCEPCIONALITAT

La sequera és un procés gradual que avança a Lloret de Mar depenent, entre altres factors, de les reserves disponibles als embassaments. La reducció dels nivells d'aigua disponibles obliga a decretar la següent fase:

3. EXCEPCIONALITAT

Quines restriccions es contemplen en aquesta fase?

Consum domèstic:
S’estableix que el consum habitual en l’ús domiciliari, comercial, industrial i altres usos recreatius s’ha de reduir un 15 %. En aquesta fase no es contemplen talls de subministrament.

Fonts ornamentals:
S'aturen tots els brolladors de les fonts ornamentals municipals. Com a única excepció, en llacs artificials que facin de suport vital de vida aquàtica, es permetrà el mínim ús d’aigua potable imprescindible pel manteniment de la mateixa.

Reg de parcs i jardins públics i jardins privats:
Resta prohibit l’ús d’aigua potable per al reg de jardins i zones verdes, amb l’excepció del reg de supervivència d’arbres o plantes (amb gota a gota o regadora i en horari 20h a 8h).
Es permet el reg amb aigües de pluja recollides en teulades, aigües grises i amb aigües regenerades.

Neteja de carrers i clavegueram:
Es prohibeix a particulars la neteja de carrers, paviments i similars utilitzant mànegues d’aigua. En relació a la neteja urbana per part dels serveis municipals es farà amb la mínima despesa d’aigua, evitant quan sigui possible l’ús d’aigua potable.

Rentat de vehicles:
La millor opció és fer-ho en els establiments comercials dedicats a aquesta activitat i que ja disposen de sistemes de recirculació d’aigua. Fora dels establiments comercials de neteja de cotxes, tan sols es permet la neteja amb galleda i esponja en el cas dels vehicles privats i sempre utilitzant la mínima quantitat d’aigua possible.
Excepcions: els vehicles de transport de menjar, animals, ambulàncies i altres, quan sigui necessari per mantenir la seguretat i la salut de persones i animals.

Ompliment de piscines:
La utilització d’aigua de xarxa queda restringida als casos següents:

  • Reompliment parcial de piscines d’aigua dolça que disposin de sistemes de recirculació (només la quantitat mínima per compensar les pèrdues per evaporació i per realitzar les operacions de neteja per garantir la qualitat sanitària de l’aigua).
  • En centres educatius, l’ompliment complert o parcial de piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades al bany dels infants.

Aquestes limitacions no s’apliquen a les piscines d’aigua de mar.

Caldrà tenir un pla d’horaris per aplicar de manera conjunta i consensuada per afavorir l’estalvi d’aigua.

Reg de camps de gespa i altres superfícies esportives:
El reg amb aigua potable de camps esportius de gespa es limita a l’esport federat amb una dotació màxima de 450 m3/ha/mes. Poden regar-se aquelles superfícies què fan servir recursos hídrics alternatius, i disposen de les autoritzacions corresponents