Ves al contingut. | Salta a la navegació

Medi Ambient

Sou a: Inici / Seccions / Medi Ambient / Tinença d'animals

Tinença d'animals

cuadroLink01 Campanya sóc responsable 2018
cuadroLink01 
Àrees d'esbarjo per gossos
cuadroLink01 Bosses recollida d'excrements de gossos
cuadroLink01 
Protecció animal. Tinença responsable
cuadroLink01 
Adopció d'animals de companyia
cuadroLink01 
Butlletins informatius del Cos d'Agents Rurals

Campanya sóc responsable 2018

L’entitat FAADA (Fundació per l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals) organitza la 7ª campanya anual d’esterilització i/o identificació d'animals de companyia a preus promocionals.

Objectius:

 • Identificar i esterilitzar el màxim nombre d’animals de companyia amb la finalitat de tenir un control sobre la seva natalitat i millorar el seu benestar –físic i psicològic-. En aquesta edició es vol fer especial incís en l’esterilització dels GPPs (Gossos Potencialment Perillosos) per controlar la cria irresponsable, i sovint il·legal, d’aquestes races.
 • Informar de l’obligació legal d’identificar els animals de companyia (gossos, gats i fures), amb el microxip i la xapa corresponents, i de registrar-los al cens municipal.
 • Explicar els avantatges d’esterilitzar els animals tant per ells, com per les persones. Controlant la natalitat evitem no només els problemes de salut i comportament del nostre animal, sinó que estem contribuint a evitar la superpoblació que provoca l’abandonament.
 • Reduir l’abandonament i ajudar a optimitzar els recursos destinats a l’administració pública i les entitats protectores privades, evitant recollides d’animals perduts i abandonats.

Aquest campanya de tinença responsable d’animals és possible gràcies a la participació dels centres veterinaris que lliurement col·laboren amb la iniciativa de l’entitat FAADA. Dins la campanya “Sóc Responsable 2017” es van esterilitzar 8.439 animals i en van identificar 5.564 amb la col·laboració de 286 centres veterinaris.

Període de vigència de la campanya: del 5 de febrer al 5 de maig de 2018

Les persones propietàries dels animals s’hauran d’inscriure a www.socresponsable.org

Dossier informatiu de la campanya

Àrees d'esbarjo per gossos

Lloret de Mar disposa de diverses àrees d'esbarjo per a gossos. Aquests recintes exteriors, es troben delimitats amb una tanca perimetral i disposen d'altres elements de mobiliari: font per abeurar els gossos, papereres dispensadores de bosses, cartells amb normes de conducta i bancs.

Situació de les àrees de gossos

Bosses per a la recollida d'excrements

recollida-excrementsEls orins i excrements dels gossos embruten la via pública i malmeten el mobiliari urbà, també són causa de problemes higiènics per a la ciutadania.

Per contribuir en millorar la neteja del municipi i conscienciar sobre la necessitat de recollir els excrements tant en les voreres, com en parterres, en zones enjardinades o altres zones de vianants, l'Ajuntament de Lloret té instal·lades més de 50 papereres dispensadores de bosses per a la recollida d'excrements en aquelles espais urbans on habitualment es concentren els propietaris de gossos per passejar.

Alhora les persones propietàries que tinguin el seu gos convenientment inscrit en el cens municipal d'animals domèstics, poden recollir de forma gratuïta paquets de bosses de plàstic a l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) situada a la planta baixa de l'Ajuntament.

Les deposicions fecals recollides s'han de posar de forma higiènicament correcta (dins de bosses de plàstic o d'altres embolcalls impermeables perfectament tancats) a les papereres específiques o als contenidors d'escombraries.

Recordem als propietaris d'animals domèstics que deixar els excrements dels seus animals de la via pública és susceptible de ser sancionat amb multes de fins a 400 € d'acord amb l'article 47 de l'Ordenança reguladora de la tinença d'animals de Lloret de Mar.

TENS UNA MASCOTA? SIGUES CÍVIC! La neteja de la via pública és cosa de tots!

Protecció animal. Tinença responsable

El Consell Comarcal de la Selva, ens gestor del Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS) recull les principals obligacions i recomanacions per a una tinença responsable dels animals de companyia:

 • Adopta'm. 
 • No m'abandonis.
 • Identifica'm.
 • Esterilitza'm.
 • Cuida'm bé.
 • Registra'm.
 •  Vigila'm.

Adopció d'animals de companyia

L'Ajuntament de Lloret de Mar té delegat el servei de recollida d'animals de companyia al Consell Comarcal de la Selva, que gestiona aquest servei a través del Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS).

Aquelles persones interessades en adoptar un animal de companyia poden posar-se en contacte amb el Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS):

Ubicació: Crta. de Llagostera, Km 1; 17320 Tossa de Mar
Telèfon: 972 340 813
Correu electrònic: caas@selva.cat
Lloc web: http://www.selva.cat/caas/

Els animals de companyia adoptats al CAAS queden exempts del pagament de la taxa anual per serveis relatius a la tinença d'animals de companyia, això no obstant caldrà fer igualment el registre censal del gos/gat/fura a l'Ajuntament.

Ordenança fiscal

Butlletins informatius del Cos d'Agents Rurals

A través dels següents enllaços es poden consultar els butlletins informatius iCAR relatius a fauna editats pel Cos d'Agents Rurals, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya:

- El porc senglar en l'entorn urbà
Preservació de fauna urbana que habita en edificis