Ves al contingut. | Salta a la navegació

Educació

Què és?

Pla Educatiu d'Entorn - Arrela't
 

Què és el Pla Educatiu d'Entorn- Projecte Arrela't?PEE

El PEE juntament amb el Projecte Arrela't és una iniciativa oberta i de cooperació educativa que vol donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels infants i joves, coordinant i dinamitzant l'acció educativa d'una ciutat més enllà de l'àmbit escolar.

Quin és el seu objectiu principal?

Promoure la cohesió social a través de l'educació intercultural, l'equitat i l'ús de la llengua catalana; incrementar l'èxit escolar i millorar el vincle entre famílies, escoles i entorn; així com enfortir les xarxes educatives i la participació en activitats de lleure, reduint desigualtats entre col·lectius.

Com i quan neix el PEE a Lloret de Mar?

Impulsat i liderat per l'Ajuntament de Lloret i el Departament d'Educació, juntament amb la participació de les entitats cíviques de la ciutat, el PEE de Lloret neix amb la voluntat de crear un projecte educatiu integrat, capaç de generar sinèrgia educativa. Es posa en marxa durant el transcurs del curs 2006/07, amb la voluntat d'esdevenir un projecte consolidat a partir de l'inici del curs escolar 2007/08.

A qui va dirigit?

S'adreça a tot l'alumnat i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat als sectors socials més desfavorits i fràgils i a les edats més vulnerables, particularment als alumnes de la franja 10-16 i als nois/es nouvinguts o amb risc de marginació, per tal d'assegurar-ne la igualtat d'oportunitats.

Qui participa i com s'organitza?

El PEE Lloret es configura a través de la participació i la implicació dels centres educatius públics, la inspecció educativa, els serveis educatius, els estaments de les administracions -local i de la Generalitat- implicades en educació, així com les AMPES, les entitats i associacions socials, cíviques i esportives de la població.

Per tal d'optimitzar els mecanismes de participació de tots aquests agents, s'ha definit una comissió representativa i una d'operativa, així com unes subcomissions de treball (educativa, social, cultural i d'esports i lleure) que vetllen per l'aplicació de les directrius del pla i des de les quals s'impulsen les actuacions corresponents.

Per a més informació sobre el PEE de Lloret de Mar

Contactar amb l'Ajuntament de Lloret de Mar, Departament d'Educació. Trucant al 972361904 de 10.00h a 14.00 hores.
Per conèixer més sobre els Plans d'Entorn Educatiu podeu visitar el web del Departament d'Educació de la Generalitat: https://xtec.gencat.cat/ca/comunitat/entorn_pee