Ves al contingut. | Salta a la navegació

Educació

Actuacions

Pla Educatiu d'Entorn - Arrela't

ACTUACIONS CURS 2021/2022

ACTIVITATS ARTÍSTIQUES I CREATIVES ( Places limitades)

AULA DE TEATRE INFANTIL I JUVENIL: És un taller pràctic on creen i posen a escena els seus propis espectacles. Aprenen tècniques d'interpretació, treballar en grup i potencia la creativitat, entre altres. 
Adreçat a: Alumnat des de P4 a batxillerat.
Durada: d'octubre a maig 
Preu Activitat: 30 euros anuals 
Lloc: Teatre Municipal de Lloret de Mar 


Inscripcions: ONLINE ( únicament es podran fer inscripcions online)

 • Alumnes matriculats el curs anterior (2020/21): 20 i 21 de setembre de 2021.
 • Nous alumnes:  23 i 24 de setembre de 2021 
          * es considera antic alumne aquell que el curs passat va fer efectiu el pagament i va assistir de                 principi a fi de l'activitat. 

Grups i horaris: 

 • Infantil (P4, P5): Dimarts: de 17.30h a 19.00h
 • Primària (1r i 2n): Dimarts: 17.20h a 18.50h
 • Primària (3r i 4t): Dimecres:17.50h a 19.20h
 • Primària(5è i 6è) Dimecres: 17.20h a 18.50h
 • Secundària (ESO):Dimecres 16.00h a 17.30h
 • Secundària (ESO): Dimecres 19.10h a 20.40h
 • Batxillerat : Dimarts 19.10h a 20.40h

AULA MUNICIPAL DE MÚSICA:Vol apropar la música als infants de manera creativa, participativa i alhora educativa.

Aprendran a tocar un instrument i a formar part d'un conjunt musical.
Adreçat a: Alumnat de P5 a 6è de primària
Durada: D'octubre a maig
Lloc:Teatre Municipal de Lloret de Mar
Preu Activitat: 30 euros anuals

Inscripcions: ONLINE ( únicament es podran fer inscripcions online)

 • Alumnes matriculats el curs anterior (2020/21): 20 i 21 de setembre de 2021.
 • Nous alumnes:  23 i 24 de setembre de 2021 
          * es considera antic alumne aquell que el curs passat va fer efectiu el pagament i va assistir de                 principi a fi de l'activitat. 

Destinataris

Alumnes de 1r a 6è

A excepció del grup de Sensibilització Musical ( P4/P5)

Grups i horaris

GUITARRA (NIVELL BÀSIC): Dimecres de 17.15h a 18.50h

GUITARRA (NIVELL AVANÇAT): Dimecres de 18.30h A 19.30h

SENSIBILITZACIÓ MUSICAL (P4/P5): Dijous de 17.15h a 18.00h

VIOLÍ:  Dijous de 18.15h a 19.15h

GUITARRA ( NIVELL BÀSIC) : Dijous 19.30 a 20.30h

RESPOSTA A LA DEMANDA SOCIAL 

AJUNTAMENT DELS INFANTS: Activitat que es realitza amb l'alumnat de 5è de primària amb l'objectiu de promoure la participació dels infants en els diferents àmbits de l'Ajuntament i pogué fer-los participar en les problemàtiques del municipi. Es dissenya un programa de participació per l'alumnat de 5è que culmina amb una sessió plenària a l'Ajuntament on els representants escollits de cada aula exposa la proposta a l'alcalde. 
L'alumnat de 3r de primària, per tal de fer una primera aproximació a l'Ajuntament realitzen una visita a diverses dependències de la casa de la Vila. 


DOBLEM EN CATALÀ: Aquesta activitat neix de la importància de la pràctica de la llengua catalana als centres educatius. És per això que juntament amb l'Oficina de Català, hem organitzat aquesta activitat dirigida a l'alumnat de 3r d'ESO per tal de convertir-se, durant la sessió, en dobladors de diferents escenes cinematogràfiques. 

 


VISITES PEDAGÒGIQUES GUIADES 


VISITES PEDAGÒGIQUES: Són visites a diferents equipaments culturals del municipi, a càrrecs de guies especialitzats que vetllaran per  donar a conèixer la història i els continguts curriculars que combinen activitats de lleure amb la descoberta de l'entorn i la història d'aquests equipaments i apropar a l'alumnat dels nostres centres als indrets de la seva Vila.

Les visites que es realitzen són: 

Jardins de Santa Clotilde: alumnat 2n de Primària

Museu Es Tint: Alumnat 3r de primària
Museu del Mar: Alumnat 4t de primària

Can Font: Alumnat de 5è de primària
Castell Sant Joan: Alumnat 6è de primària.

VISITA A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL: Amb la col·laboració de la biblioteca municipal i per tal de donar a conèixer a l'alumnat dels centres educatius les instal·lacions del seu municipi, es realitzen visites guiades a P5, 2n i 5è de primària per la Biblioteca Municipal.. L'alumnat coneixerà el funcionament del servei, la realització de préstecs i la gran varietat de consultes que tenen al seu abast. 


ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES 


CONCURS DE CONTES INFANTILS JOAN LLAVERIAS: En el context de premis literaris de la població s'inclou per novè any consecutiu la categoria destinada als contes i la il·lustració per als infants. 

ANEM AL TEATRE!: un dels objectius del PEE- Arrela't és fomentar la cultura i les activitats artístiques de l'alumnat. Per això aquest curs s'inclou a la guia d'actuacions una obra teatral per l'alumnat de 4t de primària de les escoles de Lloret de Mar. 

CAMPIONAT DE REM ERGÒMETRE: Activitat d'iniciació a la pràctica del rem amb Ergòmetre destinada als alumnes de 5è i 6è de primària i al conjunt dels instituts. Aquesta activitat es realitza durant els mesos d'abril i maig. 

Prèviament al campionat, a les escoles es realitzen sessions teòriques i pràctiques per tal de donar a conèixer la tradició del rem al municipi i practicar l'esport per posteriorment poder participar al campionat. 

.  

JORNADA DE MATEMÀTIQUES A SANTA CRISTINA: Aquesta activitat pretén treballar amb l'alumnat les matemàtiques de manera empírica i a través de la pràctica real a un dels indrets més característics de Lloret de Mar: Santa Cristina. Els alumnes a partir d'un dossier de treball realitzaran activitats en relació a les matemàtiques; proporcions i mesures. 

PROJECTE ROSSINYOL: Aquest projecte, en col·laboració amb la UdG, integrat a Lloret des de fa més de set anys, pretén millorar l'ús de la llengua catalana i la integració i arrelament al municipi dels alumnes nouvinguts a Lloret de Mar. Per això amb Lloretencs que estudien a la UdG, s'estableixen parelles i durant el curs escolar es fa una mentoria per tal de conèixer el municipi i practicar la llengua catalana. 

pretén formar parelles entre alumnat dels centres de Lloret i Lloretencs que estudien a la Universitat.

Aquestes parelles s'acompanyaran periòdicament per tal de fomentar la integració en el municipi i millorar l'ús de la Llengua catalana. 

arxivat sota: