Ves al contingut. | Salta a la navegació

Educació

Actuacions

Pla Educatiu d'Entorn - Arrela't

ACTUACIONS CURS 2019/2020 

ACTIVITATS DE MOTIVACIÓ ESCOLAR 


BIBLIOTECA OBERTA: Obertura de la biblioteca de l'escola Pompeu Fabra i de l'Institut Escola. Aquesta activitat pretén facilitar un espai adient de treball, d'estudi i de consulta a l'alumnat del municipi. 

- Biblioteca Pompeu Fabra

- Biblioteca Institut Escola  

TALLER D'ESTUDI ASSISTIT: Activitat de suport a la tasca escolar. Adreçat a l'alumnat de primària. Té com a objectiu ajudar-los amb el seguiment del currículum escolar, adquirir hàbits d'organització i estudi.

Es realitza a l'escola Esteve Carles i a l'Escola Pere Torrent, i té una durada d'octubre a maig.

ACTIVITATS ARTÍSTIQUES I CREATIVES 

AULA DE TEATRE INFANTIL I JUVENIL: És un taller pràctic on creen i posen a escena els seus propis espectacles. Aprenen tècniques d'interpretació, treballar en grup i potencia la creativitat, entre altres. 
Adreçat a: Alumnat des de P4 a batxillerat.
Durada: d'octubre a maig 
Preu Activitat: 30 euros anuals 
Lloc: Teatre Municipal de Lloret de Mar 
Inscripcions:

 • Alumnes matriculats el curs anterior (2018/19):23 i 24 de setembre de 2019
 • Nous alumnes: 25 i 26 de setembre

Horari: de 9.00h a 14.00h a la Secció d'Educació (C/Torrentó nº 22-24 3a planta)


Grups i horaris: 

 • Infantil (P4, P5): Dimarts: de 17.30h a 19.00h
 • Primària (1r i 2n): Dimarts: 17.30h a 19.00h
 • Primària (3r i 4t): Dimecres:17.30h a 19.00h
 • Primària(5è i 6è) Dimecres: 17.30h a 19.30h
 • Secundària (ESO):Dimecres 16.00h a 17.30h
 • Secundària (ESO): Dimecres 19.00h a 20.30h
 • Batxillerat : Dimarts 19.00h a 20.30h

AULA MUNICIPAL DE MÚSICA:Vol apropar la música als infants de manera creativa, participativa i alhora educativa.

Aprendran a tocar un instrument i a formar part d'un conjunt musical.
Adreçat a: Alumnat de P5 a 6è de primària
Durada: D'octubre a maig
Lloc:Teatre Municipal de Lloret de Mar
Preu Activitat: 30 euros anuals

Inscripcions: 

 • Alumnes matriculats el curs anterior (2018/19):23 i 24 de setembre de 2019
 • Nous alumnes: 25 i 26 de setembre

Horari: de 9.00h a 14.00h a la Secció d'Educació (C/Torrentó nº 22-24 3a planta)


Cal portar fotocòpia de la targeta sanitària.
*Places limitades

Destinataris

Alumnes de 1r a 6è

A excepció del grup de Sensibilització Musical ( P4/P5)

Grups i horaris

GUITARRA (NIVELL BÀSIC): Dimecres de 17.15h a 18.30h

GUITARRA (NIVELL AVANÇAT): Dimecres de 18.00h A 19.15h

SENSIBILITZACIÓ MUSICAL (P4/P5): Dijous de 17.15h a 18.15h

VIOLÍ (NIVELL BÀSIC): Dijous de 18.15h a 19.30h

VIOLÍ (NIVELL AVANÇAT): Dijous 19.00 a 20.15h

RESPOSTA A LA DEMANDA SOCIAL 

PATIS OBERTS: Activitat que es realitza al pati de l'Escola Esteve Carles.

El seu horari és de dilluns a divendres de 17.15h a 19.15h i està obert a tothom.

AJUNTAMENT DELS INFANTS: Activitat que es realitza amb l'alumnat de 5è de primària amb l'objectiu de promoure la participació dels infants en els diferents àmbits de l'Ajuntament i pogué fer-los participar en les problemàtiques del municipi. Es dissenya un programa de participació per l'alumnat de 5è que culmina amb una sessió plenària a l'Ajuntament on els representants escollits de cada aula exposa la proposta a l'alcalde. 
L'alumnat de 3r de primària, per tal de fer una primera aproximació a l'Ajuntament realitzen una visita a diverses dependències de la casa de la Vila. 


DOBLEM EN CATALÀ: Aquesta activitat neix de la importància de la pràctica de la llengua catalana als centres educatius. És per això que juntament amb l'Oficina de Català, hem organitzat aquesta activitat dirigida a l'alumnat de 3r d'ESO per tal de convertir-se, durant la sessió, en dobladors de diferents escenes cinematogràfiques. 

INICIACIÓ A LA NATACIÓ: Aquest projecte neix de la necessitat de donar l'oportunitat a tots els infants del municipi a tenir un primer contacte amb l'aigua i poder tenir unes nocions bàsiques de natació.

l'alumnat de 1r i 2n de primària seran els grups que participaran en aquest projecte vinculant aquestes sessions amb l'assignatura d'educació física. Aquesta activitat es realitzarà durant tot un trimestre del curs amb monitoratge especialitzat en activitats aqüàtiques.

PROJECTE USEE - CASA DEL MAR: Juntament amb la Casa del Mar, situada a la Platja de Fenals, realitzem activitats didàctiques en relació a l'entorn; treballar el contacte amb la natura i fomentar la sensibilització dels infants amb l'entorn marí. 


VISITES PEDAGÒGIQUES GUIADES 


VISITES PEDAGÒGIQUES: Són visites a diferents equipaments culturals del municipi, a càrrecs de guies especialitzats que vetllaran per  donar a conèixer la història i els continguts curriculars que combinen activitats de lleure amb la descoberta de l'entorn i la història d'aquests equipaments i apropar a l'alumnat dels nostres centres als indrets de la seva Vila.

Les visites que es realitzen són: 

Jardins de Santa Clotilde: alumnat 2n de Primària

Museu Es Tint: Alumnat 3r de primària
Museu del Mar: Alumnat 4t de primària

Can Font: Alumnat de 5è de primària
Castell Sant Joan: Alumnat 6è de primària.

VISITA A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL: Amb la col·laboració de la biblioteca municipal i per tal de donar a conèixer a l'alumnat dels centres educatius les instal·lacions del seu municipi, es realitzen visites guiades a P5, 2n i 5è de primària per la Biblioteca Municipal.. L'alumnat coneixerà el funcionament del servei, la realització de préstecs i la gran varietat de consultes que tenen al seu abast. 


ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES 


CONCURS DE CONTES INFANTILS JOAN LLAVERIAS: En el context de premis literaris de la població s'inclou per novè any consecutiu la categoria destinada als contes i la il·lustració per als infants. 

ANEM AL TEATRE!: un dels objectius del PEE- Arrela't és fomentar la cultura i les activitats artístiques de l'alumnat. Per això aquest curs s'inclou a la guia d'actuacions una obra teatral per l'alumnat de 4t de primària de les escoles de Lloret de Mar. 

CAMPIONAT DE REM ERGÒMETRE: Activitat d'iniciació a la pràctica del rem amb Ergòmetre destinada als alumnes de 5è i 6è de primària i al conjunt dels instituts. Aquesta activitat es realitza durant els mesos d'abril i maig. 

Prèviament al campionat, a les escoles es realitzen sessions teòriques i pràctiques per tal de donar a conèixer la tradició del rem al municipi i practicar l'esport per posteriorment poder participar al campionat. 

.  

JORNADA DE MATEMÀTIQUES A SANTA CRISTINA: Aquesta activitat pretén treballar amb l'alumnat les matemàtiques de manera empírica i a través de la pràctica real a un dels indrets més característics de Lloret de Mar: Santa Cristina. Els alumnes a partir d'un dossier de treball realitzaran activitats en relació a les matemàtiques; proporcions i mesures. 

PROJECTE ROSSINYOL: Aquest projecte, en col·laboració amb la UdG, integrat a Lloret des de fa més de set anys, pretén millorar l'ús de la llengua catalana i la integració i arrelament al municipi dels alumnes nouvinguts a Lloret de Mar. Per això amb Lloretencs que estudien a la UdG, s'estableixen parelles i durant el curs escolar es fa una mentoria per tal de conèixer el municipi i practicar la llengua catalana. 

pretén formar parelles entre alumnat dels centres de Lloret i Lloretencs que estudien a la Universitat.

Aquestes parelles s'acompanyaran periòdicament per tal de fomentar la integració en el municipi i millorar l'ús de la Llengua catalana. 

arxivat sota: