Ves al contingut. | Salta a la navegació

Educació

Actuacions

Pla Educatiu d'Entorn - Arrela't

ACTUACIONS CURS 2023/24

RESPOSTA A LA DEMANDA SOCIAL  

AJUNTAMENT DELS INFANTS: Activitat que es realitza amb l'alumnat de 5è de primària amb l'objectiu de promoure la participació dels infants en els diferents àmbits de l'Ajuntament i pogué fer-los participar en les problemàtiques del municipi. Es dissenya un programa de participació per l'alumnat de 5è que culmina amb una sessió plenària a l'Ajuntament on els representants escollits de cada aula exposa la proposta a l'alcalde. 
L'alumnat de 3r de primària, per tal de fer una primera aproximació a l'Ajuntament realitzen una visita a diverses dependències de la casa de la Vila.  

DOBLEM EN CATALÀ: Aquesta activitat neix de la importància de la pràctica de la llengua catalana als centres educatius. És per això que juntament amb l'Oficina de Català, hem organitzat aquesta activitat dirigida a l'alumnat de 3r d'ESO per tal de convertir-se, durant la sessió, en dobladors de diferents escenes cinematogràfiques.  

VISITES PEDAGÒGIQUES GUIADES 

VISITES PEDAGÒGIQUES: Són visites a diferents equipaments culturals del municipi, a càrrecs de guies especialitzats que vetllaran per  donar a conèixer la història i els continguts curriculars que combinen activitats de lleure amb la descoberta de l'entorn i la història d'aquests equipaments i apropar a l'alumnat dels nostres centres als indrets de la seva Vila.

Les visites que es realitzen són: 

Jardins de Santa Clotilde: alumnat 2n de Primària

Museu Es Tint: Alumnat 3r de primària
Museu del Mar: Alumnat 4t de primària

Can Font: Alumnat de 5è de primària
Castell Sant Joan: Alumnat 6è de primària. 

VISITA A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL: Amb la col·laboració de la biblioteca municipal i per tal de donar a conèixer a l'alumnat dels centres educatius les instal·lacions del seu municipi, es realitzen visites guiades a P5, 2n i 5è de primària per la Biblioteca Municipal.. L'alumnat coneixerà el funcionament del servei, la realització de préstecs i la gran varietat de consultes que tenen al seu abast.  

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES  

CONCURS DE CONTES INFANTILS JOAN LLAVERIAS: En el context de premis literaris de la població s'inclou per novè any consecutiu la categoria destinada als contes i la il·lustració per als infants.  

ANEM AL TEATRE!: un dels objectius del PEE- Arrela't és fomentar la cultura i les activitats artístiques de l'alumnat. Per això aquest curs s'inclou a la guia d'actuacions una obra teatral per l'alumnat de 4t de primària de les escoles de Lloret de Mar.  

CAMPIONAT DE REM ERGÒMETRE: Activitat d'iniciació a la pràctica del rem amb Ergòmetre destinada als alumnes de 5è i 6è de primària i al conjunt dels instituts. Aquesta activitat es realitza durant els mesos d'abril i maig. 

Prèviament al campionat, a les escoles es realitzen sessions teòriques i pràctiques per tal de donar a conèixer la tradició del rem al municipi i practicar l'esport per posteriorment poder participar al campionat. 

JORNADA DE MATEMÀTIQUES A SANTA CRISTINA: Aquesta activitat pretén treballar amb l'alumnat les matemàtiques de manera empírica i a través de la pràctica real a un dels indrets més característics de Lloret de Mar: Santa Cristina. Els alumnes a partir d'un dossier de treball realitzaran activitats en relació a les matemàtiques; proporcions i mesures. 

PROJECTE ROSSINYOL: Aquest projecte, en col·laboració amb la UdG, integrat a Lloret des de fa més de set anys, pretén millorar l'ús de la llengua catalana i la integració i arrelament al municipi dels alumnes nouvinguts a Lloret de Mar. Per això amb Lloretencs que estudien a la UdG, s'estableixen parelles i durant el curs escolar es fa una mentoria per tal de conèixer el municipi i practicar la llengua catalana. Pretén formar parelles entre alumnat dels centres de Lloret i Lloretencs que estudien a la Universitat.

Aquestes parelles s'acompanyaran periòdicament per tal de fomentar la integració en el municipi i millorar l'ús de la Llengua catalana. 

arxivat sota: Educació