Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Notícies del SAMLM / Setmana Internacional dels Arxius 2019

Setmana Internacional dels Arxius 2019

Coincidint amb la Setmana Internacional dels Arxius, el dijous dia 6 de juny es farà l’acte de presentació del butlletí del Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar, Sesmond, i també es durà a terme l’acte de cessió i signatura de conveni del Fons Ernest Adler.
31-05-2019


El fons Ernest Adler va ingressar al Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar el passat més d’octubre. Després de les tasques de tractament, neteja, descripció i digitalització (parcial) passem a la signatura del conveni de cessió entre l’hereu del Dr. Ernest Adler, el Sr. Jakob Balz i l’Ajuntament de Lloret de Mar.

El Dr. Ernest Adler (Karisbad - Bohèmia, 1906 – Lloret de Mar 1996) fou un reconegut odontòleg alemany, pioner en els estudis de medicina neuro-fucal, que es va instal·lar a Lloret de Mar a l’any 1927. A la nostra població va desenvolupar la seva activitat professional però també es va convertir en un personatge emblemàtic de la nostra vila.

La documentació ingressada abraça un període cronològic molt ampli que va de 1900 a 1990 ca. Sobre el contingut d’aquest fons cal destacar les fotografies, els estudis científics (reconeguts a nivell internacional), la documentació de caràcter personal, la biblioteca auxiliar, les pel·lícules,... Entre les seves filmacions cal esmentar: “Lobos de la Costa Brava”, que recull la vida dels germans Puigvert (coneguts com els Morets) i que va ser Premi Nacional de Cine Amateur al 1948, i “Monos de la Costa Brava”, on narra les vivències compartides amb els seus micos.

Per accedir als fons personals custodiats en el SAMLM aneu al següent enllaç. Fons personals