Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Notícies del SAMLM / L'Ajuntament de Lloret de Mar recupera un llibre de comptes municipal del segle XVI

L'Ajuntament de Lloret de Mar recupera un llibre de comptes municipal del segle XVI

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha pogut recuperar un llibre de comptes del comú o universitat de Lloret en què es recullen les anotacions anuals d'ingressos i despeses des de l'any 1572 fins el 1788.
08-11-2011


Es tracta d'un llibre de gran format, amb unes mides aproximades de 40 x 26 cm, que conté 143 pàgines i que conserva la contracoberta de pergamí. L'estat de conservació és acceptable, però abans de posar-lo a disposició dels investigadors és necessari restaurar les parts més malmeses del document (relligar els plecs, consolidar algunes pàgines, enquadernar-lo correctament...) i iniciar el procés de digitalització per tal de facilitar el seu accés a través d'internet. Actualment el llibre es conserva adequadament als dipòsits del Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar i quan hagi estat convenientment restaurat i digitalitzat es preveu fer un acte de presentació pública.
Aquest llibre s'oferia a subhasta i, per tal de poder-lo recuperar, ha estat necessari sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que s'exercís l'ús del dret a tempteig.


Enllaços a la premsa escrita