Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Notícies del SAMLM / Conferència Refugiats a Lloret de Mar durant la Guerra Civil

Conferència Refugiats a Lloret de Mar durant la Guerra Civil

La Tribuna del SAMLM presenta la conferència a càrrec de Joan Garcia Lupiañez i de Mònica Puertas.
16-05-2022


El Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar us presenta La Tribuna del SAMLM, una nova activitat de difusió de la història i del patrimoni documental lloretenc en format de conferències, xerrades i presentacions

Iniciem el cicle amb la conferència Refugiats a Lloret de Mar durant la Guerra Civil a càrrec de Joan Garcia Lupiañez, investigador i responsable de la pàgina Guerra Civil a La Selva, i de Mònica Puertas, del Espacio para la Memoria y los Derechos Humanos de Argentina.

La conferència començarà tractant el tema de la creació dels Comitès per l'Ajuda als Refugiats. A continuació es parlarà dels moviments de la població refugiada i com s'estableixen a diferents cases de Lloret. També s'explicarà l'avançament de les tropes franquistes després de la Batalla de l'Ebre fins a arribar a Lloret de Mar el 2 de febrer de 1939 i com això va provocar un exili cap França. Finalment, la Mónica parlarà i tractarà sobre els moviments migratoris que va ocasionar la Guerra Civil. 

Aquest acte tindrà lloc el dimarts 17 de maig a les 18h a la Sala Polivalent del Servei d'Arxiu Municipal, al carrer Josep Lluhí 24.

Inscripció obligatòria fins a completar l'aforament a arxiu@lloret.cat