Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Notícies del SAMLM / Els ingressos extraordinaris continuen: a l'estiu no fem vacances

Els ingressos extraordinaris continuen: a l'estiu no fem vacances

Durant els mesos de juliol i agost el Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar ha rebut diferents ingressos extraordinaris que passaran a formar part del fons documental.


El primer ingrés pertany a la família Bernat i Montero, que ha cedit 50 imatges en suport placa de vidre. ‪Aquestes fotografies són de la dècada de 1920 i 1930 i van ser produïdes pel pare dels cedents, Joan Baptista Bernat i Sarrò, que fou una persona polifacètica: pastisser de professió, mag, artista i gran aficionat a la fotografia i a les filmacions. En aquestes imatges s'hi reconeixen indrets de Lloret, retrats de familiars, d'amics, i instantànies de la ciutat de Barcelona.

ING2019Bernat

Plaques de vidre del Fons Bernat  - Montero.

La Maria Assumpció Comas i Moré, fotògrafa professional i col·laboradora del Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar, ha estat la protagonista del segon ingrés extraordinari. Es tracta de documentació en suport paper relacionada amb Rosendo Bosch Puig, un familiar que es va establir a l'illa de Cuba pels volts de 1905 (hi ha documentació que testimonia que al 1913 treballava de pintor decorativo establert al barri del Vedado a l'Havana), correspondència entre familiars, així com imatges dels protagonistes i del Lloret de la dècada de 1950, 1960 i 1970.

ING2019Comas

Imatges, correspondència i documents del Fons Comas i Moré.

El tercer ingrés pertany al fons familiar Duran - Garriga - Masferrer. L'Humbert Garriga i Duran ha realitzat un ingrés d’una col·lecció d'àlbums fotogràfics, numerats del 1 al 13 per ordre cronològic. El primer àlbum comença al 1870 amb imatges de Sebastià Garriga i Bitlloch i Mercè Garriga i Bitlloch i de diferents membres de la saga; Garriga i Mataró, Garriga i Garriga, Bitlloch i Garriga, Garriga i Agüero i Masferrer i Morell.

Continua amb un recull d'àlbums confeccionats per Mercè Duran i Masferrer amb les embarcacions que va pilotar el seu avantpassat Benito Bofill i Domènech (en Venancio); les fragates Pepita i Humberto, les corbetes Josefita i Teresa o el bergantí - goleta Venancio.

Als darrers àlbums trobem un recull d'imatges d'esdeveniments socials i familiars que daten de principis del segle XX.

ING2019Garriga

Àlbums fotogràfics del fons Duran – Garriga – Masferrer.

L’últim ingrés pertany a la família Martínez – Planas. Es tracta de documentació relacionada amb la farmàcia Martínez - Passapera fundada a Lloret el 1790 per Salvador Passapera i Mundet. Entre la documentació en suport paper destaquen els títols de farmacèutic de diferents generacions de la nissaga Martínez i Passapera, llibretes amb receptes i formules per elaborar medicaments i una curiosa col·lecció de material de difusió com sobres, ventalls, fulls de receptes i altres amb el logo de la farmàcia.

Entre les imatges destaquen els retrats dels iniciadors de la nissaga: els Passapera, Campderà, Martínez,.... així com una col·lecció d'imatges de l'edifici on s'ubica la farmàcia (abans carrer Sant Salvador, ara Emili Martínez i Passapera) i un recull d'imatges de l'Emili Martínez de Laguardia. La documentació ingressada compren un període molt ampli: del 1800 al 2010.


ING2019Martinez

Imatges, titulacions i material de difusió de la Farmàcia Martínez del Fons Martínez – Planas.

Agraïm el gest i la confiança que han tingut els cedents amb el Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar. Moltes gràcies!!!