Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Notícies del SAMLM / Acte públic de cessió en dipòsit del Fons de l’Obreria de Santa Cristina

Acte públic de cessió en dipòsit del Fons de l’Obreria de Santa Cristina

El proper divendres, 8 d’abril, a les 7 del vespre, a la sala d’actes de l’Ajuntament, es farà l’acte públic de cessió en dipòsit del Fons de l’Obreria de Santa Cristina. Durant l’acte es projectaran un seguit de filmacions amb imatges de la festa major de Santa Cristina dels anys cinquanta i seixanta. Us hi esperem!!!
Acte públic de cessió en dipòsit del Fons de l’Obreria de Santa Cristina

Vitrina de l'Obreria a Santa CristinaL’Obreria de Santa Cristina conserva un ric patrimoni documental (des del s. XV al XXI) que reflecteix la història i l’activitat d’aquesta emblemàtica institució lloretenca. El fons està format per suports i tipologies documentals ben diverses: pergamins del ss. XV i XVI, llibres de comptes (1720- 1923), llibre d’entrades i axides (1763), indulgències, llibres d’actes, correspondència, censals, contenciosos... Sens dubte, a partir de l’anàlisi i l’estudi de tota aquesta documentació es pot resseguir al detall quina he estat l’evolució i l’adaptació d’aquesta entitat al llarg dels segles. L’Obreria, conscient del valor patrimonial de tot aquest fons documental, ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Lloret de Mar per tal de poder-lo dipositar a les instal·lacions del Servei d’Arxiu Municipal, que s’encarregarà de preservar-lo en les millors condicions possibles i de gestionar l’accés als investigadors que vulguin consultar-lo.