Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Notícies del SAMLM / 11.000 imatges al cercador web del Servei d'Arxiu Municipal

11.000 imatges al cercador web del Servei d'Arxiu Municipal

Actualització de la base de dades d'imatges del cercador del web del SAMLM.
14-03-2014


Aquesta darrera setmana, i en el procés de millora i renovació constant de la pàgina web del SAMLM - Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar -, s'ha posat a disposició dels usuaris més de 5.000 noves fotografies que, juntament amb les 6.000 que ja es podien consultar anteriorment, fan un total de més d'11.000 imatges que pertanyen a diversos fons i col·leccions custodiades en aquest arxiu. Així, i a través d'un cercador ideat pel departament que gestiona la pàgina web de l'Ajuntament, s'ofereix la possibilitat de localitzar personatges, llocs, edificis, poblacions... El programari permet a l'usuari la visualització i la descàrrega de les fotografies que l'interessin. En aquest buscador es poden plantejar cerques simples (amb un sol paràmetre) i cerques avançades (amb diversos paràmetres: per fons, per autors, per dates... que permeten acotar els resultats obtinguts).

A banda d'aquesta ampliació i renovació en el cercador d'imatges, també s'ha reforçat la informació i descripció dels fons i subfons que hi ha en el web. Així, s'ha actualitzat el contingut informatiu de les fitxes descriptives (elaborades a partir de la Normativa de Descripció Arxivística de Catalunya), i s'ha fusionat la informació continguda de cada fons en un sol document per tal de simplificar-ne l'accés, la lectura i la comprensió.Una altra de les millores realitzades és la incorporació d'un projecte pioner, Memòries d'ahir, que pretén la recuperació i difusió de la memòria històrica a través de diferents documents audiovisuals, que són comentats per algunes de les persones que van viure els fets, els actes o els costums de forma directa.

Finalment, també s'han introduït la secció de llegendes i tradicions, que recull els principals fets històrics de la població (il·lustrats amb la documentació corresponent) i els diferencia dels fets mitològics i explicacions llegendàries; i la secció sobre toponímia i onomàstica, on s'incorporen plànols i estudis que permeten observar quina ha estat l'evolució dels noms vinculats al nostre municipi.

Sens dubte, tot plegat està incidint en el nombre de consultes que es realitzen a la pàgina web del SAMLM que en poc temps han superat les 58.000 visites, i que assoleix una mitjana de més de 2000 visites mensuals.