Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Notícies del SAMLM / 10 anys del grup Amics de l’Arxiu (GAA)

10 anys del grup Amics de l’Arxiu (GAA)

El 2018 celebrem el desè aniversari de les primeres sessions de treball del grup Amics de l’Arxiu.
26-01-2018


El Grup d’Amics de l’Arxiu és un col·lectiu que es reuneix setmanalment per tal d’ajudar-nos a identificar i descriure les imatges dels diferents fons documentals que es conserven en aquest Servei d’Arxiu Municipal. Les primeres sessions de treball van tenir lloc a mitjans de l’any 2008, quan un petit grup de vuit persones va decidir trobar-se en una de les sales auxiliars de l’arxiu i transmetre’ns tota la GAA_2016informació que poguessin recordar sobre les diferents fotografies que se’ls mostrava. Aquelles primeres reunions foren ben exitoses i és per això que, a partir del mes de novembre, van acordar sistematitzar, coordinar i regular periòdicament les seves sessions de treball, i van decidir constituir-se com a Grup d’Amics de l’Arxiu.

Així, a través del Grup d’Amics de l’Arxiu  (GAA) podem afrontar una de les grans problemàtiques que tenim els arxius i altres institucions en la descripció dels fons fotogràfics: la identificació de persones, indrets, actes...

Actualment, el grup està format per unes 40 persones, que es troben cada divendres a la sala polivalent del SAMLM. En aquest espai se’ls projecta les imatges digitalitzades en una pantalla mural i amb bona resolució, per tal que puguin identificar tots els elements que integren la fotografia.

En aquest enllaç trobareu l’apartat web actualitzat del GAA; amb informació del grup, i amb imatges de les sessions de treball i de diferents membres del col·lectiu.