Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / La Funció social del SAMLM / Mirades d'ahir: retalls de memòria oral / El Bar Alimany: un punt de trobada que resta a la memòria

El Bar Alimany: un punt de trobada que resta a la memòria

Mirades d'ahir: retalls de memòria oral

Les primeres referències del Bar Alimany les trobem a la matrícula industrial de l'any 1922, en què figura el nom de Joan Alimany i Palomera, que regentava un establiment descrit com a "café económico", situat al carrer de Verdaguer, número 3. A partir del 1944 ja el regentava el seu fill, Joan Alimany i Tomàs; i el 1962 hi figura la seva esposa, Esperança García i Martínez, que el va regentar fins ben entrada la dècada dels anys setanta. Durant tots aquests anys, aquest emblemàtic establiment va ser un centre de trobada, on molts lloretencs hi van passar moltes i llargues estones.

A continuació us mostrem la fotografia que es va fer servir com a element de recuperació de la memòria històrica, l'acompanya la seva fitxa tècnica.

Fotografia del Bar Alimany

Fitxa tècnica:


Fons: 510 - Fons Martínez Planas
Autor: Emili Martinez Passapera 
Descripció: Passeig Jacint Verdaguer, façana Bar Alimany a
Data: 1935
Signatura topogràfica: 319.018.026
Entrevistats: M. Teresa Casas i Colomé, Agustí M. Vilà i Galí, M. Carme Ciuró i Batxibern, Josep Ribera i Cardona, Cristina, Montfulleda i Vindual, Antoni Alsina i Parés, Cristina Isern i Clapés, Jaume Soliguer i Cabruja, Josep Valls i Roca, Paco Costa i López, Conxita Ros i Garcés, M. Carme Casas i Colomé.
Data entrevistes: 30 de novembre de 2012

Vídeo amb l'entrevista

Cliqueu per a tornar a Mirades d'ahir