Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / La carpeta de l'Arxiu / Toponimia / Onomàstica dels nom de les naus de la marina de Lloret

Onomàstica dels nom de les naus de la marina de Lloret

Lloret de Mar trobà en el mar un espai de comerç i contacte amb el món. A la platja es construiren diverses naus dedicades al comerç de cabotatge. És el moment d'encomenar-se als sants i verges, els noms de les naus reflecteixen aquesta necessitat de proteció. 
 
A partir de la segona meitat del segle XVIII la marina lloretenca es llença a la navegació transatlàntica. Els noms de les naus sofreixen una canvi radical, substituint paulatinament una bona part del noms del santoral romà, per altres nom, ben diversos.
 
Us presentem, Els nom de les naus de la marina de Lloret, un estudi relitzat en motiu de les Jornades Onomàstiques per Agustí Ma. Vilà Galí. En aquest treball original s'ha procurat recordar els noms del vaixells petits i grans que constituïren la marina velera de Lloret de Mar dels segles XVIII i XIX. 


Els nom de les naus de la marina de Lloret

Nota: Segons informacions aportades per Maria Josep Rodríguez i Parés, en el catàleg de les naus de J.M Vilà als noms de les naus al 136 ( Maria Luisa) cal corregir el cognom Gilanuza per Gil Lanuza i afegir a Antoni Rodríguez el cognom López.