Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / La carpeta de l'Arxiu / Toponimia / Catàleg toponomàstic de la vila i terme de Lloret de Mar

Catàleg toponomàstic de la vila i terme de Lloret de Mar

Us presentem el catàleg toponomàstic de la vila i terme de LLoret de Mar. Aquest estudi, elaborat l'any 1979, va nèixer amb la voluntat de normalitzar els noms dels topònims de Lloret seguint les recomenacions de l'Institut d'Estudis Catalans. Aquest treball va ser elaborat per 'Esteve Fàbregas i Barri, i comptà amb l'assessorament de Mn. Modest Prats i Domingo. Si bé en un inici es plantejà fer una edició impresa, per diversos motius no reeixí. 
El treball s'estructura en tres parts:

  •  Primera.-  És una introducció que consta d'un prefaci (que no es va relitzar) i d'uns aclariments (breu descripció de l'estudi).
  • Segona.- S'indiquen els documents de suport a l'estudi i al mateix catàleg. Així hi trobem els acords municipals de 13 de febrer i 16 d'abril de 1979, i unes notes que ens indiquen la procedència dels topònims.
  • Tercera.- Es relaciona en forma de catàleg els diferents topònims que estan ordenats alfabèticament. Al final hi trobem un llistat amb els noms de les unitats residencials.

Aquest estudi inèdit, fou aprovat inicialment en el Ple Municipal de 13 de febrer de 1979, i definitivament, en el Ple Municipal del 16 d'abril de 1979. Actualment s'ha trasncrit amb la voluntat de preservar el contingut original; només s'han realitzat les correccions indicades en el mateix text.  


Catàleg toponomàstic de la vila i terme de Lloret de Mar