Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Informació general / Carpeta d'enllaços arxiu / Enllaços: Arxius de referència general

Enllaços: Arxius de referència general

Conjunt d'enllaços a webs d'arxius de referència general

ANCArxiu Nacional de Catalunya
L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat del Vallès, és la institució cabdal del país que s'encarrega d'aplegar, conservar i difondre el patrimoni documental de Catalunya. Creat per Decret de la Generalitat de Catalunya el 28 de novembre del 1980, l'ANC és l'arxiu general de l'administració catalana i l'arxiu històric nacional.

logoBNCBiblioteca de Catalunya
La Biblioteca de Catalunya va ser creada el 1907 per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i s'ubicà en un angle de l'històric Palau de la Generalitat. El 1914 la Mancomunitat de Catalunya va convertir la Biblioteca de l'IEC en un servei cultural públic, obert als investigadors i als estudiosos. Des del seu inici, tenia l'objectiu de formar una col·lecció que recollís les peces fonamentals del patrimoni bibliogràfic català. Alhora, també s'anaren adquirint una sèrie de col·leccions d'un excepcional interès artístic, científic i literari que donaren a la Biblioteca el caràcter de centre de recerca universal. A banda del patrimoni bibliogràfic també conserva una bona mostra de fons i col·leccions que provenen d'arxius d'empreses, de famílies o de personalitats. 
 
Principals fons vinculats a Lloret de Mar
A banda dels exemplars bibliografics vinculats amb Lloret de Mar, es conserven uns fons i col·leccions vinculades amb Lloret de Mar. Com són la col·lecció de pergamins del marquesat de Saudin i de la col·lecció de Joaquim Miret i Sans. I un important fons d'imatges del segle XX. 

arxiubisbatArxiu de la Corona d'Aragó
L'Arxiu de la Corona d'Aragó és un arxiu de titularitat estatal i de gestió directa del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.
L'Arxiu de la Corona d'Aragó té com a finalitat custodiar, conservar, organitzar i difondre la documentació que, procedeix de diverses institucions i que s'ha anat acumulant en els seus dipòsits des de fa set segles, i avui pertanyen al Patrimoni Històric Espanyol.

Principals fons vinculats a Lloret de Mar
Protocols notarials de Lloret de Mar del 1346 a 1833 (36 volums) 

Torna a Enllaços d'arxius i recursos arxivístics