Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Sou a: Inici / Seccions / Servei d'Arxiu i Gestió Documental / Informació general / Carpeta d'enllaços arxiu / Enllaços: Arxius a la Comarca de la Selva

Enllaços: Arxius a la Comarca de la Selva

Enllaços a arxius de la comarca de la Selva amb fons relacionats amb Lloret de Mar

logogeneralitatArxiu Comarcal de la Selva
L'Arxiu Comarcal de la Selva (ACSE), creat el 16 de juny de 1982, va ser inaugurat oficialment el 29 d'abril de 1983. Forma part de la Xarxa d'Arxius de la Generalitat de Catalunya.i la seva gestió està delegada al Consell Comarcal de la Selva; l'Ajuntament de Sta Coloma també col.labora en el seu funcionament.

Principals fons vinculats a Lloret de Mar
Protocols notarials de Lloret de 1787 a 1913 (101 volums)
Fons "Hotel Eugènia" de Lloret de Mar, 1962-1992

arxiuanglesArxiu Municipal d'Anglès
L'Arxiu Històric Municipal té com a finalitat principal, preservar i conservar en bones condicions i degudament catalogats, tots els fons de documents i material gràfic que durant la història ha generat la corporació municipal o les institucions, societats, entitats, o empreses de la vila, o tota mena de fons històrics o de interès cultural.

arxiuarbuciesArxiu Històric d'Arbúcies
En aquest servei d'informació es recull un gran volum de documentació sobre la història d'Arbúcies. El fons principal és el d'administració municipal, però aquest s'ha enriquit amb importants aportacions patrimonials de particulars i empreses. Inclou també el fons fotogràfic d'activitats municipals i el fons fotogràfic històric del MEMGA. L'usuari de l'arxiu trobarà informació sobre Arbúcies, amb un ventall cronològic que va des del segle XIII fins les darreries del segle XX.

logoblanesArxiu Municipal de Blanes
L'Arxiu municipal és un servei general de l'administració municipal encarregat de sistematitzar la gestió documental des de la institució en totes les etapes del cicle documental. Les seves funcions són les de recollir, organitzar, avaluar, gestionar, conservar i difondre.

arxiuhostalricArxiu Municipal d'Hostalric
El dia 3 de setembre de 2002 el Servei d'Arxius de la Generalitat de Catalunya va lliurar a l'Ajuntament d'Hostalric les còpies dels microfilms de la secció CABRERA I BAS del fons documental MEDINACELI, contingudes en 61 capses. El 2005 l'Ajuntament d'Hostalric va digitalitzar els microfilms. 
El fons està composat pels documents generats bàsicament per tres senyories feudals, lligades entre si històricament: els Vescomtats de Cabrera i de Bas i el Comtat d'Osona. El vescomtat de Cabrera es va constituir al segle XI i va perdurar fins el XIX. Geogràficament s'estenia per dues terceres parts de l'actual comarca de la Selva, l'Alt Maresme, l'extrem est del Vallès Oriental i el Collsacabra, a Osona. El vescomtat de Bas passà als Cabrera per herència l'any 1335, i comprenia la Vall d'en Bas i Riudaura, a la Garrotxa, El comtat d'Osona, que comprenia la plana de Vic, fou donat pel rei Pere III a Bernat III de Cabrera. Això fa que el ventall cronològic que comprèn el fons s'estengui des del segle IX al XIX.

Torna a Enllaços d'arxius i recursos arxivístics