Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

Lloret de Mar vist per Ernest Xifra 1920 - 1940

El fotògraf Ernest Xifra i Girbal (1883-1972) era un barceloní d'ascendència gironina que es va casar amb la llorentenca Carme Hernàndez i Aldrich i que es va traslladar a viure a Lloret. 

Fruit de la seva dedicació a la fotografia, ens ha deixat un destacable fons d'imatges. Les fotografies tenen una temàtica diversa així podem trobar casoris, comunions, militars, vistes de Lloret i dels seus viatges. 

cartell exposició xifraEl Sr. Joan Andrés i la Sra. Alícia Rodríguez, conscients del valor patrimonial del fons d'imatges d'Ernest Xifra, que conservaven al seu domicili, l'han cedit al Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar per tal que s'encarregués de la seva adequada conservació, organització, identificació i difusió.

Les 387 fotografies que actualment conformen aquest fons són negatius de plaques de vidre, que han estat acuradament netejats, protegits i classificats i, a continuació, s'han digitalitzat i positivat. Finalment, el Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar, ha procedit a confeccionar una base de dades en què s'ha efectuat la descripció individualitzada de cada imatge, sota la coordinació d'una tècnica d'arxius i amb el suport i la col·laboració d'"El Grup d'Amics de l'Arxiu" en les tasques d'identificació de les persones i dels indrets fotografiats.


Exposició en línia: Lloret de Mar vist per Ernest Xifra 1920 - 1940

Tríptic de l'exposició: Lloret de Mar vist per Ernest Xifra 1920 - 1940

Accés als fons personals custodiats en el SAMLM

Cerca pel fons d'imatges del SAMLM