Ves al contingut. | Salta a la navegació

Servei d'Arxiu i Gestió Documental

El fons documental de Joan Gruart Raurell

Els secrets amagats d'un arxiu familiar

cartell exposició GruartEls arxius familiars o patrimonials són conjunts de documents, la majoria atorgats davant notari, reunits al llarg dels segles com a resultat de l'administració del patrimoni d'una família. 

El fons documental Joan Gruart Raurell, que ha estat cedit temporalment pel seu titular a l'Arxiu Municipal de Lloret de Mar per al seu tractament arxivístic, està format per 55 pergamins datats entre 1358 i 1629 i per 99 quaderns de paper que abasten el període 1643 - 1921.

Els fons patrimonials no només ens ofereixen una aproximació a la vida d'una família a través de la història. Ens permeten analitzar la història local en els seus aspectes especialment econòmics i socials. Aquests fons són de gran utilitat per a l'estudi dels impostos municipals i senyorials, els conreus, preus tant de l'habitatge com de béns de primera necessitat.
Altrament aquest fons ens permet conèixer la vida quotidiana de les persones que formen part indestriable del fons familiar. Així ens permet apropar-nos a la vida religiosa, les relacions familiars, llengua, l'antroponímia i la toponímia i un llarg etcètera. 

 

Exposició en línea: El Fons documental de Joan Gruart i Raurell 

Tríptic de l'exposició en línia: El Fons documental de Joan Gruart i Raurell

Accés als fons patrimonials custodiats al SAMLM