Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Ajuntament / Comité d'Ètica / Canal d'alerta

Canal d'alerta

El canal d'alerta externa és un recurs concret en matèria d’integritat pública, un canal electrònic segur que permet a qualsevol persona fer alertes, amb garantia de confidencialitat, sobre males pràctiques o conductes irregulars a l’Ajuntament de Lloret de Mar, en quatre àmbits concrets:

  • Actuacions públiques dels alts càrrecs i personal directiu
  • Actuacions relacionades amb la contractació pública
  • Actuacions públiques del personal de la funció pública
  • Actuacions finançades amb el Mecanisme de Recuperació i Resiliència

La Bústia ètica és un mitjà de participació ciutadana segur, mitjançant el qual qualsevol persona pot comunicar conductes que, per acció o omissió, puguin ser presumptament reprovables per ser contràries al dret o als principis i valors ètics i a les conductes exigibles, i està vinculada als Fons Next Generation de la UE, que arribaran mitjançant el Pla de Recuperació, Transformació i Resilència (PRTR). Es fa referència a la Bústia Ètica com a opció, a l’Annex III.C (secció 2-b-i-A.) de l’ordre ministerial que transposa la Directiva relativa als fons, HFP/1030/2021, de 29 de setembre, a partir de la que es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Per altra banda, si es vol expressar una queixa, una proposta o un suggeriment sobre el municipi o la gestió d'algun tema municipal el més indicat és fer-ho a través d’un altre canal, el de la Bústia de Comunicats. Aquesta bústia permet comunicar qualsevol assumpte i acotar-lo temàticament de manera que arribi directament al departament afectat. També és possible fer arribar missatges directament a l'Alcalde a través de l’espai Escriu a l’Alcalde.