Ves al contingut. | Salta a la navegació

Salut i Benestar Animal

Salut i Benestar Animal


Us donem la benvinguda al web de la Secció de Salut i Benestar Animal de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

En l’àmbit del benestar animal el nostre objectiu és vetllar per a la protecció dels animals de la nostra vila. Això es pot assolir treballant des de diferents àmbits: duent a terme campanyes de sensibilització i de foment de la tinença responsable, fent un seguiment i control del compliment de la normativa vigent en la matèria  o gestionant de forma ètica les colònies felines del municipi, entre altres. 

Pel que fa a l’àmbit de la salut pública, es tracta des de dues vessants: la protecció de la salut i la promoció de la salut.

La protecció de la salut inclou la gestió dels riscos derivats de les zoonosis (malalties que els animals poden transmetre als humans) dels animals domèstics, dels animals salvatges urbans i els animals de la fauna salvatge, així com el control de plagues.

La promoció de la salut, en canvi, es treballa en conjunció amb l’autoritat sanitària autonòmica i els diferents prestadors de salut que donen servei a la ciutadania de Lloret de Mar, fent de pont en matèria d’informació, comunicació i educació sanitàries. Tanmateix, això també es tracta a través de plans i programes propis, realitzant una diagnosi permanent de les necessitats dels ciutadans del municipi, per a fomentar la salut individual i comunitària.