Ves al contingut. | Salta a la navegació

Protecció Civil

Sou a: Inici / Seccions / Protecció Civil / Voluntariat / Qui som?

Qui som?

logoL'associació de voluntaris de protecció civil (endavant AVPC), és una entitat sense ànim de lucre reconeguda per l'ajuntament de Lloret de Mar i vinculada al departament de protecció civil de la població, inscrita al registre especial de la Generalitat de Catalunya amb el número 9.
L'AVPC es va constituir l'any 2004 a instàncies, tant de l'ajuntament com d'un grup de ciutadans que en moments de necessitat posaven al servei de la protecció civil la seva participació. 
L'AVPC es va fundar per canalitzar la participació ciutadana i perquè el departament de protecció civil tingués un recurs tan humà com material degudament preparat per moments de catàstrofe o calamitat pública. 
Així doncs, seguint les directrius de la Generalitat de Catalunya que és qui té la competència en protecció civil, l'AVPC, és l'òrgan encarregat de canalitzar la participació ciutadana a través del voluntariat, donant-li formació i mantenint-lo preparat per eventuals circumstàncies extraordinàries.

El voluntariat

El voluntariat de Protecció Civil és la participació ciutadana en aquestes tasques, d'aquesta manera tota persona major d'edat i que se senti disposada a dedicar part del seu temps a treballar pel benestar dels seus conciutadans pot fer-ho.
Aquesta participació està regulada per la llei 4/1997, de 20 de maig de la qual és competent la Generalitat de Catalunya. 
Els voluntaris de protecció civil només ho poden ser després d'haver participat i aprovat el curs bàsic, tràmit essencial per aconseguir el reconeixement de voluntari per part de l'ajuntament.
El voluntari/a ha de comprometre's a fer un mínim d'hores a l'any, en cas de no poder o no voler assolir aquest compromís, ha d'estar en situació de reserva, aquesta situació no el deixa exempt de participar en la formació que des de l'associació se li proposi, ja que la finalitat del voluntariat és tenir un grup de persones preparades per eventuals circumstàncies de catàstrofe o calamitat pública. 
El voluntari/a de protecció civil, només ho és dintre del seu municipi, fora o fora dels serveis encomanats per l'associació, ha d'actuar com qualsevol altre ciutadà, també pot aprofitar aquells coneixements que a través de la formació continuada oferta per l'associació hagi pogut adquirir.

voluntaris

arxivat sota: