Ves al contingut. | Salta a la navegació

Promoció Econòmica

Consell #11

#SuportEmpresarial: avui els #ConsellsOcupacio fan referència a l’àmbit empreses.


TIP 11

En aquesta ocasió us deixem el vídeo de la  conferència que es va portar a terme en la jornada Desenvolupa’t el passat gener 2019 a Lloret de Mar, amb l’objectiu d’apropar el coneixement a la ciutadania sobre temes d’interès general com són l’economia, el mercat de treball, la innovació o la formació.

Sota el títol “Com vèncer els principals reptes de futur. Innovació factor humà, turisme i transformació digital” l’economista Xavier Sala-i-Martín explica com la revolució tecnològica afectarà el nostre futur, i per tant els llocs de treball i la economia en general, i exposa la seva visió respecte a com afrontar-ho.

Sala-i-Martín afirma que les noves tecnologies beneficiaran a tothom qui les utilitzi tant a nivell professional com empresarial. Recomana també a les empreses que siguin flexibles i abracin les noves tecnologies, que cooperin entre elles en un moment que es poden obtenir moltes dades i que preservin el que els funciona, però sempre amb una experimentació equilibrada.

També remarcat que, malgrat que l’anomenada intel·ligència artificial aportarà molts beneficis a la societat, els robots mai no podran tenir les mateixes capacitats que els humans, com ara la curiositat o l’empatia i, per tant, desapareixeran algunes feines, però n’apareixeran de noves.

Xavier Sala-i-Martin és catedràtic d’Economia a la Universitat de Columbia, a Nova York, i Assessor del Fòrum Econòmic Mundial de Davos.