Ves al contingut. | Salta a la navegació

Pressupostos participats

Pressupostos participats


L’Ajuntament de Lloret de Mar inicia la quarta edició dels Pressupostos Participats, un procés participatiu innovador vinculat al pressupost municipal mitjançant el qual la ciutadania proposarà i decidirà a què va destinada una part dels recursos públics.

Amb els Pressupostos Participats es vol promoure la implicació de la ciutadania en els afers públics i afavorir la inclusió i la cohesió social. L’Ajuntament fa una aposta per la transparència, la participació i la col·laboració entre el consistori i la ciutadania.
En aquesta edició la ciutadania podrà debatre i decidir en què invertir 1 milió d’euros del pressupost municipal. La partida d’1 milió d’euros prové de 500.000 euros del pressupost municipal 2019 i 500.000 del pressupost municipal 2020.

Pels Pressupostos Participats 2020 s’han definit dos tipus de projectes segons l’àmbit territorial on generen impacte:

  • Projectes globals, de municipi (500.000 euros). No s’imposa dotació màxima en les propostes. Els projectes tindran impacte en el conjunt del municipi.
  • Projectes de barri/zona (500.000 euros). Dotació màxima de les propostes: fins l’import assignat per a cada barri/zona, en aplicació dels criteris de valoració per determinar la quantia. En aquest cas els projectes generaran impacte en el conjunt del barri o de la zona.

25/03/2020 - Una vegada finalitzada la fase d’entrada de les propostes, en aquests moments, els tècnics municipals en valoraren la seva validesa, tècnica i econòmica, seguint els criteris que han de complir les propostes dels Pressupostos Participats 2020.

Una vegada feta la valoració, se’n farà el retorn a la ciutadania explicant, segons cada cas, el motiu de la no validesa, el de l’agrupació amb altres propostes semblants, o bé la confirmació de passar a la següent fase.

Les propostes que resultin vàlides seran les que s’hauran de prioritzar en la següent fase prevista, però que de moment i degut a l’excepcionalitat de la situació de confinament decretada a causa del COVID-19, s’ajorna fins a una nova data, així com la resta de fases previstes en el projecte dels Pressupostos Participats 2020.

Prop de 2.000 persones han visitat per dins el Castell d’en Plaja de Lloret

L’Ajuntament de Lloret valora molt favorablement la resposta del públic la primera vegada que s’ha pogut visitar


El Consell Veïnal de Lloret de Mar, cedeix un milió d’euros dels Pressupostos Participats 2020 a projectes de caire social

Aquest partida pressupostària era per executar els projectes més votats de l’edició d’enguany dels Pressupostos Participats, i ara es destinaran a pal·liar els efectes econòmics i socials com a conseqüència de la emergència sanitària


Un milió d’euros per als Pressupostos Participats de Lloret
06-02-2020

Es destinaran 500.000 euros a un projecte de municipi i 500.000 euros a projectes de barri