Ves al contingut. | Salta a la navegació

Participació Ciutadana

Sou a: Inici / Seccions / Participació Ciutadana / Eixos del PAM

Eixos del PAM

EIX 1: TURISME

1.1 Aplicació del Pla Operatiu de renovació de destinacions turístiques per actualitzar la marca i el model turístic de Lloret de Mar; i aposta pel turisme esportiu, cultural, gastronòmic, familiar i de congressos per ampliar la temporada turística.

1.2 Creació d’una Escola Universitària de Turisme i Formació en Turisme. Tallers participatius entre professionals i treballadors d’empreses turístiques.

1.3 Modernització i millora de la planta hotelera, incentivant aquelles empreses que apostin per la inversió, ocupació i qualitat turística durant tot l’any.

1.4 Gabinet de comunicació i premsa turístic.

1.5 Ampliació del nombre de places d’aparcaments d’autobusos turístics.

1.6 Optimització de Lloret Turisme i del Lloret Convention Bureau. Garantia de la participació de tots els estaments implicats (empresariat i ciutadania), definició d’objectius comuns.

1.7 Aposta per la desestacionalització de la temporada turística amb el foment del turisme esportiu, familiar i de congressos.

1.8 Promoció de la marca Lloret de Mar posant en valor tots els seus actius.

1.9 Foment de la conversió de Lloret en una destinació de turisme accessible per a les persones amb mobilitat reduïda.

1.10 Creació d’un pla integral per a la millora i modernització de l’oferta turística, incentivant aquelles empreses que apostin per la inversió, ocupació i qualitat turística durant tot l’any.

1.11 Implementació de les noves tecnologies per convertir Lloret en una destinació intel•ligent (smart destination), i que en puguin gaudir residents i visitants.

1.12 Promoció de l'enfonsament controlat i amb totes les garanties ambientals d'una embarcació́ amb la doble funció́ de servir de biòtop i com un atractiu addicional per als amants del submarinisme.

1.13 Treball per incorporar a l’oferta turística de Lloret nous atractius com ara vies ferrades als penya-segats de la nostra costa.

EIX 2: TRANSPARÈNCIA, PARTICIPACIÓ, PROXIMITAT


2.1. Creació d’un consell assessor que aglutini les associacions de veïns de barris i urbanitzacions.

2.2 Elaboració de pressupostos participatius per tal que els veïns i veïnes puguin determinar quines actuacions es duen a terme al seu barri.

2.3 Realització de consultes ciutadanes en els temes més importants de la ciutat.

2.4 Reforma del web municipal amb l’objectiu que tota la informació pública sigui més accessible i transparent a la població.

2.5 Els regidors/es de barri viuran, treballaran o tindran una relació estreta amb el barri que representen.

2.6 Optimització de serveis i recursos per apropar més els veïns al seu profit (Teatre, Piscina, instal•lacions esportives, Casal Gent Gran, Biblioteca, educació infantil -primària, espais culturals).

2.7 Promoció i subvenció del desenvolupament d’esdeveniments artístics en viu de tota mena, creació de fires del temps i posada en valor de la cultura i la història de Lloret per apropar-la als veïns de la vila.

EIX 3: INSTAL·LACIONS I EQUIPAMENTS MUNICIPALS


3.1. Creació de la Regidoria d’Equipaments i Instal•lacions Municipals per tal d’optimitzar la seva gestió i potenciar el seu rendiment (Teatre, Piscina Municipal, instal•lacions esportives, Casal de la Gent Gran, escoles bressol, escoles, Biblioteca...).

3.2 Ampliació de la mancomunitat de serveis amb pobles veïns (equipaments municipals, transport, promoció turística...).

3.3 Obertura de les instal•lacions veïnals i col•legis per a la pràctica d’activitats esportives.

3.4 Implementació de millores en favor de l’estalvi i l’eficiència energètica (llums LED, calderes de biomassa, plaques solars...).

3.5 Creació de centres cívics als barris del Molí i de Fenals.

3.6 Pla específic per a la millora i conservació de la via pública.

3.7 Millora de l'enllumenat públic, d'acord amb els principis d'eficiència i estalvi energètic.

3.8 Promoció d’un parc d'esbarjo caní a Can Xardó, Monterrey i Fenals.

3.9 Permís d’accés a les platges amb les mascotes, fora de la temporada d’estiu, tot respectant les normes de convivència i civisme.

EIX 4: BENESTAR I FAMÍLIA4.1 Creació d’una ciutat residencial per a la gent gran amb residència, centre de dia i habitatges tutelats, integrada a més per zones de serveis que incloguin activitats lúdiques per als més grans.

4.2 Gestions per a la recuperació del servei d’urgències nocturnes del Centre d’Atenció Primària (CAP), així com la seva obertura durant les 24 hores els 356 dies de l’any. A més, també gestions per a l’obertura d’una farmàcia de guàrdia. En qualsevol cas, dotació de les eines i instruments necessaris, si cal esmerçant recursos públics municipals, per garantir una adequada assistència sanitària als nostres conciutadans.

4.3 Desenvolupament d’un projecte per a l’aprofitament dels excedents alimentaris i la seva posterior distribució entre les persones que més ho necessitin.

4.4 Creació d’una borsa de treball municipal amb aturats de llarga duració i persones en risc d’exclusió social per realitzar tasques de manteniment municipal.

4.5 Supressió de les barreres arquitectòniques del municipi per a les persones amb mobilitat reduïda.

4.6 Reestructuració de la ponderació per a ajuts socials, ajuts a rendes baixes i monoparentals.

4.7 Estudi i impuls de nous habitatges de protecció oficial.

4.8 Foment de la cohesió́ i la igualtat d'oportunitats en aquells grups en situació d'especial vulnerabilitat amb programes dirigits a persones en risc d’exclusió.

4.9 Continuació del projecte de beques menjador per a tots els centres educatius, assignades segons la renda familiar.

EIX 5: CULTURA I CONEIXEMENT5.1 Ampliació de l’ús del Teatre Municipal per a les associacions del municipi, i de l’horari d’obertura de la Biblioteca Municipal en períodes d’exàmens.

5.2 Implementació de rutes patrimonials amb codis QR i dinamització del patrimoni rural de Lloret.

5.3 Potenciació de la Festa Major d’hivern i altres celebracions.

5.4 Pla específic per a reduir el fracàs escolar entre els joves i infants de la vila.

5.5 Creació d’una escola municipal de música.

5.6 Potenciació del Consell Escolar Municipal, Federació INTERAMPA de Lloret de Mar, centres educatius i famílies per apostar junts per l’educació dels infants.

5.7 Consolidació del projecte Arrela't tenint en compte tota l'oferta educativa existent, tant formal com no formal i tenint en compte els criteris dels centres educatius i de les AMPA.

5.8 Dotació dels mitjans necessaris perquè Lloret sigui la gran capital cultural de la Selva Marítima i l’Alt Maresme.

5.9 Foment del coneixement i la promoció de la cultura popular i tradicional catalana així com de totes les seves vessants artístiques (dansa, arts plàstiques, Jocs Florals, teatre, cant coral, imatgeria festiva, etc.).

5.10 Aïllament acústic de la sala d'exposicions, la ludoteca i la sala polivalent de la Biblioteca per gaudir-ne de forma plena.

5.11 Abordament de la necessitat d'establir uns horaris de la Biblioteca que responguin a les necessitats reals dels ciutadans.

5.12 Potenciació d’El Puntet (punt d'informació juvenil) com a espai d'assessorament i consulta en temes de salut (sexualitat, drogues, trastorns alimentaris, etc.)

5.13 Continuació de la política de beques per al desplaçament dels nostres estudiants per cursar estudis superiors.

5.14 Continuïtat en la dotació dels fons per al reciclatge de llibres en col•laboració amb totes les AMPA de Lloret de Mar.

5.15 Continuació de les negociacions amb la Generalitat de Catalunya per a l’ampliació de l’oferta de cicles formatius i batxillerats que s'imparteixen a la nostra població, així com exploració de la possible implantació d'un batxillerat nocturn.

EIX 6: ESPORTS6.1 Creació del Consell Municipal d’Esports amb l’objectiu de donar veu a les entitats esportives de la vila.

6.2 Creació d’una fundació esportiva per equilibrar l’esport subvencionat, ajudar a la integració de la diversitat en l’esport lloretenc, optimitzar l’ús de les instal•lacions esportives i crear-ne de noves.

6.3 Creació de pistes de tennis i de pàdel a la zona esportiva de Lloret, i una residència per a esportistes.

6.4 Millora de l’accessibilitat dels vestidors del Camp de Futbol del Molí i dels vestidors i el gimnàs de les Pistes d’Atletisme, i substitució de la gespa artificial del Camp de Futbol Municipal.

6.5 Potenciació de les zones BTT i creació de noves rutes.

6.6 Perfeccionament i ampliació de l'oferta de rutes de senderisme i bicicleta arreu del terme municipal.

6.7 Realització de la construcció d'un rocòdrom a l'àrea de la zona esportiva.

6.8 Posada en valor de la zona esportiva de Lloret de Mar, dotant-la de més instal•lacions i equipaments -esports de raqueta i altres-, establint mitjançant itineraris diferenciats una millor accessibilitat si.

6.9 Abordament de la conveniència de la gestió pública de la Piscina Municipal.

6.10 Dotació del protagonisme que es mereixen a tots els practicants d'esport, no només als majoritaris: esports de motor, arts marcials, esports de raqueta, apnea, culturisme, etc.

6.11 Adequació de les instal•lacions esportives del Camp de Futbol del Molí, amb mesures com, entre d'altres: la dignificació de les instal•lacions complementàries, la instal•lació d'un marcador electrònic, la substitució de les porteries de futbol i el canvi de la gespa artificial.

6.12 Dotació dels diferents barris de Lloret d'equipaments esportius, diversificant-ne l’oferta per aconseguir una integració́ social més gran.

EIX 7: EMPRENEDORIA, COMERÇ I PROMOCIÓ ECONÒMICA7.1 Habilitació d’espais municipals (viver d’empreses) per facilitar que els joves emprenedors puguin crear la seva pròpia empresa.

7.2 Abonament, als joves emprenedors del nostre poble, del 100% de la quota d'autònoms dels 6 primers mesos i el 50% dels 6 mesos següents.

7.3 Realització d’esdeveniments culturals, artístics i musicals de tota mena al llarg de l’any, per dinamitzar el comerç local.

7.4 Renovació del Mercat Municipal.

7.5 Suport al petit comerç per ajudar-lo a modernitzar el seu establiment.

7.6 Creació d’un padró d’empreses per treballar amb el sector públic, i poder així convidar totes les empreses de Lloret de Mar inscrites a oferir-se per treballar amb l’Ajuntament; i posar en relleu les PIME de Lloret de Mar per potenciar la proximitat.

7.7 Potenciació del comerç de proximitat.

EIX 8: LLORET CIUTAT INTEL·LIGENT, SMART CITY


8.1 Facilitació dels tràmits municipals.

8.2 Creació d’una aplicació mòbil amb l’objectiu que la ciutadania pugui informar a l’Ajuntament dels desperfectes a l’entorn urbà mitjançant una fotografia i la seva geolocalització.

8.3 Creació d’una aplicació mòbil per localitzar places d’aparcament lliures amb sensors instal•lats a terra.

8.4 Millora de la senyalització dels aparcaments i de les zones d’interès del municipi.

8.5 Ampliació de la xarxa Wi-Fi als equipaments municipals i en diversos punts de la via pública com la platja de Lloret, la platja de Fenals i principals eixos comercials.

EIX 9: ESPAI URBÀ, MOBILITAT I MEDI AMBIENT


9.1 Remodelació de l’av. Just Marlès, la façana marítima i l’av. Pau Casals, i millora del passeig de la platja de Fenals.

9.2 Obertura i remodelació dels camins de ronda per convertir-los en un dels principals atractius del nostre municipi.

9.3 Inspecció i revisió del servei de recollida d’escombraries municipal, controlat des de l’Ajuntament.

9.4 Millora del transport públic (freqüències, parades...).

9.5 Ampliació a 12 mesos de l’any l’hora gratuïta dels pàrquings municipals als residents de Lloret.

9.6 Millora dels accessos i carreteres a Lloret de Mar, liquidació dels punts crítics de mobilitat a Lloret de Mar i remodelació de carrers i voreres.

9.7 Promoció -des de totes les instàncies competents- del desdoblament de la carretera comarcal C-63 entre Lloret i Maçanet com a porta natural d’accés de tots aquells que accedeixen al nostre país des de l'AP7.

9.8 Exigència de l’execució per part de la Generalitat de Catalunya del projecte MG-09041, encara en tràmit, adjudicat el 27 de febrer de 2014, per un termini de sis mesos, exhaurit el 27 d'agost de 2014, per garantir la seguretat dels residents a les urbanitzacions entre el túnel Monturiol i el nucli de Lloret de Mar, en accedir i/o sortir de la C-63.

9.9 Promoció davant la Generalitat de Catalunya de la construcció d'una rotonda en la confluència de la carretera GI-682, tram Lloret-Tossa, amb l’accés a les urbanitzacions de Canyelles i Coll de Llop, per garantir la seguretat dels seus residents.

9.10 Promoció de la variant de Lloret per alliberar la nostra població del trànsit amb origen o destinació a Tossa de Mar.

9.11 Generació, de manera immediata, de sòl públic amb la funció de servir d'aparcament d'autobusos.

EIX 10: BARRIS I URBANITZACIONS


10.1 Creació de plans integrals de millora de carrers per a barris com el Nucli Antic, El Molí, Mas Vilà i Can Ribalaigua i Lloret Residencial, i programes per a la rehabilitació i millora de façanes.

10.2 Creació de nous centres cívics als barris del Molí, Mas Vilà i Can Ribalaigua i Fenals-Santa Clotilde, i una zona poliesportiva.

10.3 Remodelació del Turó de Can Buc a partir del projecte desenvolupat per l’Associació de Veïns del Rieral.

10.4 Dotació del barri de Can Ballell-Sant Cristòfol d’un aparcament, zones de càrrega i descàrrega, així com de la instal•lació de bandes sonores per reduir la velocitat dels vehicles.

10.5 Millora dels accessos a les urbanitzacions (Cala Canyelles, Roca Grossa i Els Pinars) i instal•lació de càmeres de seguretat i de lectura de matrícules.

10.6 Nova zona poliesportiva al barri de Fenals-Santa Clotilde.

EIX 11: ADMINISTRACIÓ PÚBLICA I POLÍTICA FISCAL

11.1 Estudi i promoció d’una ordenança fiscal justa en què les diferents activitats econòmiques tributin per raó del volum de residus que generen i no pels metres quadrats que ocupen.

11.2 Promoció de beneficis fiscals per a aquelles activitats empresarials que es desenvolupen al llarg dels dotze mesos de l'any i, que per tant, generen ocupació.

11.3 Creació de bonificacions i ajuts per a la rehabilitació de façanes, actuacions que es tradueixen en una millora evident de la percepció de l'espai públic.

EIX 12: SEGURETAT I CIVISME12.1 Potenciació de la implantació́ a les urbanitzacions de Lloret de càmeres amb lectura de matrícules que permeten detectar vehicles vinculats a activitats il•lícites.

12.2 Finalització del condicionament i posada en marxa de la nova comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar.