Ves al contingut. | Salta a la navegació

Medi Ambient

Sou a: Inici / Seccions / Medi Ambient / Medi Natural / Espais verds i flora

Espais verds i flora

Lloret, Viles Florides

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que pretén reconèixer la tasca dels municipis per la millora de l'espai urbà.

Les Viles Florides són pobles i ciutats que destaquen per l'actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d'enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. Un jurat especialitzat format per professionals del sector (viverisme,  jardineria, paisatgisme, mobiliari urbà,...), valida anualment aquest distintiu.

 

L'any 2017 Lloret de Mar va ser reconegut per primera vegada amb 4 Flors d'Honor.

Més informació

 

Arbres notables

Dins d'àmbit territorial de Lloret de Mar hi ha un seguit d'arbres, ubicats en espais verds públics, que bé sigui per les seves característiques o per ser individus d'una espècie vegetal significativa per la vila, han estat mereixedors de ser identificats.

Aquests arbres locals destacables han estat senyalitzats amb la col·locació d'una placa identificadora a prop de la soca, amb el nom i procedència.

Us convidem a fer un recorregut pels parcs i places de Lloret per visitar i gaudir d’aquests arbres notables. Podeu consultar les ubicacions dels arbres inventariats i conèixer alguna cosa més de les espècies a les quals pertanyen, clicant en els següents enllaços:

Catàleg d'espècies vegetals

El catàleg d'espècies vegetals que es proposa per al municipi de Lloret de Mar és una selecció d'espècies que s'adequa al model de verd fixat per a Lloret de Mar, el qual defineix, un verd mediterrani, evocador dels jardins de Santa Clotilde, de fàcil manteniment, amb un fort impacte paisatgístic que dóna caràcter a la ciutat, seguint un model de gestió sostenible.


Així doncs, les espècies que s'inclouen en el catàleg són plantes de clima mediterrani, originàries de les 5 zones homoclimàtiques amb la denominació de clima mediterrani (veure figura adjacent). La zona més representativa del clima mediterrani és la conca mediterrània, però està present en altres zones del planeta: Califòrnia, Xile, Sud-àfrica i Austràlia.

mapa flora

També s'hi inclouen algunes espècies que sent d'altres orígens s'han adaptat perfectament al clima mediterrani.

Finalment s'inclouen algunes espècies de clima mediterrani litoral, les quals estan adaptades a viure a primera línia de mar, donat l'emplaçament de Lloret de Mar.

cuadroLink01 Arbres

cuadroLink01 Palmeres

cuadroLink01 Arbustos i enfiladisses amb requeriments de reg

cuadroLink01 Arbustos per indrets secs

cuadroLink01 Plantes vivaces i entapissants

cuadroLink01 Plantes aquàtiques

cuadroLink01 Plantes vivaces

Conservació de l'hàbitat del lliri de mar

A fi de poder preservar l'hàbitat del lliri de mar (Pancratium maritimum) l'estiu del 2011 es van col·locar estaques de fusta i un encordat per delimitar la part posterior de la cala de Santa Cristina, preservant aquesta franja del trepig de les màquines de neteja i dels usuaris, i afavorint el creixement espontani d'aquesta espècie coneguda localment com a lliri de Santa Cristina.