Ves al contingut. | Salta a la navegació

Medi Ambient

Casa del Mar

La Casa del Mar ocupa la construcció que antigament havia estat usada com a caseta de banys de la finca de Can Roviralta, la qual es situa coronant el penya-segat del sector de garbí de la platja de Fenals.

La caseta de banys forma part del patrimoni públic municipal arran de l’aprovació del Pla parcial del sector de Santa Clotilde, moment en què els Jardins de Santa Clotilde i l’espai forestal del contorn de la platja de sa Boadella es van qualificar com a zona verda pública.

Per dur a terme les obres de rehabilitació de la caseta es comptà amb el mòdul de paleteria de l’Escola Taller La Selva IV promoguda pel Consell Comarcal de la Selva de juny de 2006 a desembre de 2007 i durant el 2008 van executar els treballs de recuperació de l’edifici, un Taller Ocupacional de paleteria també organitzat pel Consell Comarcal de la Selva, mitjançant ajuts per a l’ocupació i formació promoguts pel Departament de Treball de la Generalitat.

Els treballs restants per finalitzar el projecte de rehabilitació van ser contractats a empreses externes, amb finançament del Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local.

L’objectiu de l’Ajuntament de Lloret era posar en marxa un equipament on organitzar activitats que permetessin donar a conèixer a la ciutadania els atractius paisatgístics i naturals del paratge, tant en l’àmbit terrestre com marí.

Actualment, la Casa del Mar és gestionada com a Centre d’Interpretació Ambiental per part de l’entitat XATRAC, que han passat a tenir aquesta instal·lació com a seu de l’associació.

cuadroLink01 Més informació sobre les activitats i serveis de la Casa del Mar

La Casa del Mar també és el centre de referència de les Vies Braves de Lloret, sent alhora el punt d’inici de la Via Brava que uneix la platja de Fenals amb Santa Cristina.