Ves al contingut. | Salta a la navegació

Medi Ambient

Sou a: Inici / Seccions / Medi Ambient / Energia

Energia

cuadroLink01 Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica
cuadroLink01 Pacte d'Alcaldes
cuadroLink01 Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible
cuadroLink01 PAESC Plana de la Selva

Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica

L'Ajuntament de Lloret de Mar participa en el Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica de la Diputació de Girona, realitzant entre d'altres accions la campanya "Parlem al carrer".

En els següents enllaços podeu consultar les presentacions de les diferents sessions realitzades:
> Desxifrem la factura elèctrica
> Desxifrem les factures del gas i de l'aigua
> Mesures d'estalvi a la llar

Pacte d'Alcaldes

El 4 de març de 2013, el Ple de l’Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar l’adhesió al Pacte d’alcaldes.

El Pacte d’alcaldes és la primera iniciativa, i la més ambiciosa, de la Comissió Europea orientada directament a les autoritats locals i als ciutadans per prendre la iniciativa en la lluita contra el canvi climàtic. L’estratègia del «20/20/20» de la Comissió Europea és la base del Pacte d’alcaldes (Covenant of Mayors), en què la Unió Europea atorga tot el protagonisme als municipis com a actors principals de l'acció de govern. Tots els signants del Pacte d’alcaldes es comprometen, voluntàriament i unilateralment, a anar més enllà dels objectius de la Unió Europea i a adoptar el compromís de reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 20 % per l’any 2020 mitjançant la redacció i execució de plans d’acció per a l’energia sostenible (PAES), a favor de les fonts d’energia renovables i les tecnologies de millora de l’eficiència energètica.

Els signants del Pacte tenen, doncs, l’objectiu de reduir les emissions de CO2 en més d’un 20 % el 2020, a través de l’eficiència energètica i les energies renovables.

Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària celebrada en data 19 de desembre de 2016, va aprovar definitivament el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) de Lloret de Mar.

El document recull un seguit d'accions a adoptar a diferents nivells i per part de diversos actors (administració, sector privat, ciutadania) a fi de promoure la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, amb l'objectiu de reduir-les un 22% fins a l'any 2020.

El Pla esmentat està integrat pels documents següents:

  • Inventari de referència d'emissions de Lloret de Mar
  • Pla d'acció
  • Pla de participació i comunicació
  • Pla de seguiment
  • Proposta de pla d'inversions

Document PAES
Informe seguiment PAES

PAESC Plana de la Selva

La Diputació de Girona està redactant el Pla d’Acció per a l’Energia i el Clima (PAESC) dels municipis de les comarques gironines. El PAESC tindrà caràcter supramunicipal i el seu àmbit inclou la unitat de paisatge de la Plana de la Selva on es troba el municipi de Lloret de Mar.

Aquest Pla té l’objectiu de planificar accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic a nivell supramunicipal i també a nivell municipal, per tal d'assolir els objectius que definiu per al 2030.

Procés participatiu per a la redacció dels PAESC a comarques gironines

Sessió 12/01/2022 Unitat de Paisatge Plana de la Selva

Acta i propostes resultants del procés participatiu de 12/01/2022