Ves al contingut. | Salta a la navegació

Medi Ambient

Sou a: Inici / Seccions / Medi Ambient / Energia

Energia

cuadroLink01 Pacte d'Alcaldes
cuadroLink01 
Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

Pacte d'Alcaldes

El 4 de març de 2013, el Ple de l’Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar l’adhesió al Pacte d’alcaldes.

El Pacte d’alcaldes és la primera iniciativa, i la més ambiciosa, de la Comissió Europea orientada directament a les autoritats locals i als ciutadans per prendre la iniciativa en la lluita contra el canvi climàtic. L’estratègia del «20/20/20» de la Comissió Europea és la base del Pacte d’alcaldes (Covenant of Mayors), en què la Unió Europea atorga tot el protagonisme als municipis com a actors principals de l'acció de govern. Tots els signants del Pacte d’alcaldes es comprometen, voluntàriament i unilateralment, a anar més enllà dels objectius de la Unió Europea i a adoptar el compromís de reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 20 % per l’any 2020 mitjançant la redacció i execució de plans d’acció per a l’energia sostenible (PAES), a favor de les fonts d’energia renovables i les tecnologies de millora de l’eficiència energètica.

Els signants del Pacte tenen, doncs, l’objectiu de reduir les emissions de CO2 en més d’un 20 % el 2020, a través de l’eficiència energètica i les energies renovables.

Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària celebrada en data 19 de desembre de 2016, va aprovar definitivament el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) de Lloret de Mar.

El document recull un seguit d'accions a adoptar a diferents nivells i per part de diversos actors (administració, sector privat, ciutadania) a fi de promoure la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, amb l'objectiu de reduir-les un 22% fins a l'any 2020.

El Pla esmentat està integrat pels documents següents:

  • Inventari de referència d'emissions de Lloret de Mar
  • Pla d'acció
  • Pla de participació i comunicació
  • Pla de seguiment
  • Proposta de pla d'inversions

Consulta el document PAES