Ves al contingut. | Salta a la navegació

Igualtat

Sou a: Inici / Seccions / Igualtat / Polítiques LGTBI / Dates commemoratives / 28 de juny. Dia per l'Alliberament LGBTI

28 de juny. Dia per l'Alliberament LGBTI

El Dia Internacional de l'Orgull LGBTIQ+, també conegut com a dia de l'orgull gai o simplement orgull gai (en anglès, gay pride) és una sèrie d'esdeveniments que cada any els col·lectius homosexuals celebren de forma pública per a instar per la tolerància i la igualtat de les lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere socialment marginades i oprimides. Per bé que "gai" fa referència a homes, aquesta dona cabuda a tot el col·lectius no heterosexuals i no binaris. Tal festa té lloc entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquest, data en què es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l'inici de l'alliberament homosexual. En alguns països la data original pot canviar en cas de coincidència amb altres esdeveniments locals molt importants (esdeveniments massius, eleccions polítiques o possibilitats de lleis transcendents per als homosexuals).

DIA DEL ORGULL LGTBI+ - 2 de juliol 2022

Lloret continua reivindicant el dret a la llibertat i l’orgull LGBTIQ+ i el proper 2 de juliol, a partir de les 19.30 h, a la Plaça Germinal Ros, davant del Teatre de Lloret, acollirà la seva primera edició Pride.

Lloret Pride Guide

De l'1 al 3 de juliol, Lloret de Mar celebra el Pride Costa Brava!
La Lloret Pride Guide us guiarà tot el cap de setmana per les activitats programades a Lloret.

" Per un país de respecte als dret de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i amb tolerància zero a la discriminació. "